Veste bună pentru afacerile din Prahova şi din România. După 20 de ani, ţara noastră va exporta din nou tractoare. Nu de la Braşov, acolo unde fabrica este închisă de foarte mult timp, ci de la Băicoi. O fabrică locală, care producea subansamble pentru fostele Uzine Tractorul a început să asambleze primele utilaje, anunţă Economica.net. Tractoarele produse la Băicoi vor ajunge în Egipt

Egiptenii vor câte 25 de tractoare lunar, pe o perioadă de zece ani. Cifrele pot creşte, în funcţie de capacitatea fabricii. În acest moment sunt aproape finalizate zece tractoare, care vor pleca spre Egipt  pentru a fi testate

"Speram ca de luna viitoare sa nu fie numai 10, sa fie lunar 10, 15 sau 20. Dacă nu facem şi tractoare şi orice cere piaţa, nu reuşim", a explicat Constantin Dincă, coordonator la fabrica de tractoare din Băicoi. "Pentru egipteni, aceste tractoare sunt cam cum era Dacia o data la noi în Romania. Dădeam 70 de mii de lei pe ea, o tineam trei ani de zile si o vindeam cu 90 de mii, a spus directorul adjunct al fabricii.

Cei de la Băicoi au un proiect şi pentru piaţa românească. "Avem in curs de omologare un prototip pentru piata romanească. Urmeaza sa definitivam dosarul de omologare RAR. Acesta este şi un tractor rutier nu este numai un tractor agricol, a precizat pentru directorul tehnic Gheorghe Stănculescu.

Fabrica are 6.600 mp, cu 1.200 mp de birouri. Serviciile de contrabilitate şi protecţia muncii sunt externalizate. Sunt 65 de angajaţi, care au obţinut anul trecut o cifră de afaceri de 1,5 milioane de euro, iar pentru anul acesta preconizează 5 milioane de euro. Muncitorii lucrează în două schimburi, dar pentru noile contracte deja se face selecţie de personal şi se va trece la lucrul în trei schimburi.

SURSA.: Economica.net