Laurenţiu Diţu, secretarul Primăriei Ploieşti a recunoscut în faţa aleşilor locali ploiesteni că au fost la un pas de a vota o hotărâre de consiliu local ilegală, deşi proiectul avea toate avizele necesare şi inclusiv avizul de legalitate semnat de secretar!

Proiectul respectiv este bugetul de venituri şi cheltuieli de la TCE, care a fost retras de pe ordinea de zi a şedintei extraordinare de astăzi, chiar de către primarul Adrian Dobre pentru o mai bună fundamentare.

Dobre a invocat necesitatea completării documentaţiei, în urma discuţiilor purtate cu membrii Comisiei de buget.

Aleşii locali au dicutat,minute în şir,după terminarea şedinţei ordinare,despre bugetul TCE, fiind uimiţi să constate, că dacă ar fi votat proiectul în luna martie,ar fi aprobat un proiect ilegat,deşi avea toate avizele de legalitate. Afirmaţia a fost făcută chiar de către secretarul Laurenţiu Diţu care nu a dat şi alte explicaţii :"Aţi fi votat o hotărâre ilegală!"

Ne întrebăm totuşi ce s-ar fi întâmplat dacă proiectul ar fifost aprobat în luna martie.....

În bugetul municipiului, pentru 2018, a fost prevăzută, pentru acoperirea gratuităţilor pe mijloacele de transport numai până în luna iulie. Propunerea de buget avansată de TCE astăzi viza ca, la capitolul venituri, societatea să prindă necesarul de fonduri pentru acoperirea gratuităţilor până la finele anului.