Guvernul ar putea aproba Programul Operaţional de Transport în noiembrie sau, cel mai târziu, în luna decembrie a acestui an, potrivit declaraţiei primului-ministru. Prezent, sâmbătă, la uzina Dacia Renault de la Mioveni, primul-ministru Victor Ponta a afirmat că Guvernul va aproba până la sfârşitul acestui an Programul naţional de transport şi că în acest document segmentul rutier Piteşti - Sibiu va fi prins ca tronson de autostradăm, dar după ce va fi construit ca drum expres, potrivit Mediafax.

„În Programul operaţional de transport, în baza Master Planului de transport, segmentul Piteşti-Sibiu este trecut ca segment de autostradă. Autostrăzile sunt făcute de către Guvern în baza finanţărilor europene - şi includerea segmentului Piteşti - Sibiu în Master Plan ca autostradă permite finanţarea europeană - şi prin eforturile bugetului naţional, buget care de asemenea este propus de guvern, aprobat de Parlament şi care ne permite să adăugăm la finanţările europene ceea ce este necesar pentru a construi infrastructura“, a spus premierul.

Programul operaţional de transport ar stabili în mod clar regimul de autostradă pentru tronsonul Piteşti - Sibiu, şi prevede finanţarea în două faze, pentru drumul expres în prima fază şi cu tot cu expropriere, studiu de fezabilitate pentru autostradă şi imediat ce avem finanţarea finală, ca autostradă, a mai afirmat Victor Ponta.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a anunţat joi, în urma unei întâlniri cu reprezentanţii Uzinelor Dacia Mioveni, că va discuta şi va analiza posibilitatea ca tronsonul Piteşti - Sibiu să fie prins în forma finală a Master Planului General de Transport ca autostradă, în două faze.

Construcţia autostrăzii Sibiu - Piteşti a fost solicitată insistent de participanţii la prima dezbatere publică a Master Planului, care a avut loc marţi, săptămâna aceasta, solicitările fiind făcute în condiţiile în care în document traseul figurează ca drum expres, iar ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a precizat că după 2020 este posibilă modernizarea şoselei la profil de autostradă.