Leonard Doroftei a avut o primă reacţie după ce fiul său cel mic, Alexandru, a fost implicat într-un accident rutier în Ploieşti, soldat cu 4 maşini distruse şi cu un rănit care a ajuns la spital. Fostul campion mondial la categoria uşoară versiunea WBA a povestit şi versiunea spusă de fiul său.

"Normal că a fost un şoc pentru întreaga familie. Băiatul nu bea, nu fumează, nu se droghează! Pur şi simplu s-a întâmplat. Nu este primul său ultimul accident de acest fel, care are loc în România”, a declarat Leonard Doroftei, pentru Libertatea.

Fostul campion mondial a invocat ghinionul pentru accidentul pentru care martorii spuneau că vinovat a fost fiul său. Poliţiştii au stabilit, din primele investigaţii, că totul s-ar fi petrecut pe fondul nepăstrării distanţei regulamentare de deplasare. Oamenii legii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Lui Alexandru Doroftei i-a fost reţinut permisul de conducere, până la finalul anchetei.

"A fost un şoc şi pentru Alexandru, e până la urmă doar un copil. Nu este adevărat că tasta telefonul mobil înainte de impact. Alex mi-a spus că pur şi simplu s-a trezit cu Loganul în faţă. A frânat, a tras de volan, dar maşinile (n.r. Mercedesul condus de Alexadru a intrat într-un Logan) tot s-au lovit şi, mai apoi, au intrat în celelalte două (n.r. – un BMW şi un Opel Corsa). Alex a sărit imediat din maşină şi s-a dus să-l ajute pe domnul care se afla în Logan.

Acesta a avut nevoie de investigaţii medicale, a fost transportat la spital, dar viaţa nu-i este pusă în pericol. Când e să se întâmple ceasul rău… Până la urmă sunt doar nişte fiare, bine că accidentul nu a avut implicaţii mai grave", a mai spus fostul boxer.

"Alex este student în anul 2 la Fizică Atomică, la Măgurele. Nu e un golan, un derbedeu sau unul care să facă tâlhării. E un băiat extrem de silitor, cu 10 la matematică. Îi place să se lupte, să reuşească în viaţă. După accident, s-a stabilit că n-a consumat alcool, pentru că pur şi simplu nu bea", a mai precizat Doroftei senior, potrivit sursei citate.

Leonard Doroftei, fost campion mondial la categoria uşoară versiunea WBA, are 3 copii: Adrian (23 de ani), Alexandru (20 de ani) şi Vanessa (15 ani).