Aproape 250 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile „Matei Basarab“ Ploieşti şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Prahova vor asigura măsurile de ordine publică la meciul de fotbal dintre echipele Petrolul Ploieşti şi Rapid Bucureşti.

Partida de fotbal va avea loc pe stadionul „Ilie Oană” din municipiul Ploieşti,  începând cu ora  21. Meciul a fost catalogat ca fiind unul cu grad „Ridicat“ de risc.

Pe strada Stadionului va fi creată o zonă securizată, vizibil delimitată, drept pentru care accesul pentru Tribuna 0 şi Tribuna 1 se va face din strada Poştei – Policlinica Praga – strada Sportului – Poarta de acces nr. 4. Aceste măsuri sunt impuse doar pentru perioada desfăşurării partidei de fotbal şi sunt instituite cu acordul autorităţilor locale.

Amintim că  accesul spectatorilor locali  se va efectua doar la tribuna 0,  tribuna I şi tribuna II, urmare a faptului că cele două peluze au fost suspendate pentru meciurile cu FC Botoşani şi  cu Rapid Bucureşti.

Accesul în stadion se va face începând cu ora 19 doar pe bază de bilete, abonamente şi invitaţii. La meci sunt aşteptaţi aproximativ 8.000 de spectatori.

Ordinea şi siguranţa publică în zona imediată şi în cea apropiată arenei sportive, precum şi  menţinerea ordinii publice pe traseele de afluire/defluire ale suporterilor, vor fi asigurate de efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploieşti în cooperare cu efective ale poliţiei municipiului.