Ministerul Afacerilor Interne a aprobat pentru 2018 încă 2.600 de locuri pentru Şcoala de Agenţi de Poliţie de la Câmpina, iar prima sesiune va fi organizată la finalul lunii iulie. În noiembrie-decembrie va fi organizată o nouă tură de admitere la aceeaşi unitate de învăţământ. Pentru fiecare sesiune vor fi scoase la concurs câte 1.300 de locuri.

Este pentru prima dată în istoria Şcolii de Poliţie din Câmpina când într-un singur an calendaristic sunt organizate trei sesiuni de examen, în ianuarie, iulie şi decembrie. O altă noutate este că, pentru concursul de la finalul anului 2018, este posibil să se schimbe bibliografia de examen, limba română urmând să fie înlocuită cu subiecte din legislaţie. În schimb, proba la o limbă străină de circulaţie internaţională va rămâne valabilă, la fel şi traseul aplicativ, dar care va suferi şi el unele modificări.

La sesiunea de examen din ianuarie 2018, care tocmai ce s-a terminat, s-au înscris iniţial puţin peste 10.000 de persoane, pentru ca după evaluarea psihologică să rămână în concurs aproximativ 6000 de candidaţi. Dintre aceştia 62 la sută au căzut la probele sportive, care în acest an au constat într-un traseu aplicativ. Cel mai probabil, la sesiunea din vară, traseul aplicativ va suporta unele modificări, asta după ce reprezentanţii Şcolii de Poliţie vor face o consultare publică şi vor apela la experienţa unor sportivi de performanţă.

SURSA: Adevarul.ro