Consiliul Local Ploieşti a aprobat documentaţia tehnică pentru proiectul primarului Bădescu privind construirea unui terminalul de transport multimodal în nordul Ploieştiului, în apropierea Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Proiectul presupune amenajarea unei platforme de circulaţie şi parcare auto pentru mijloacele de transport. Astfel, spaţiul respectiv va cuprind 15 locuri de parcare pentru autobuze, 45 pentru microbuze, 80 de locuri pentru autoturisme şi 10 locuri pentru taxiuri. Zece locuri vor fi alocate pentru motociclete şi 80 pentru biciclete.

Terminalul va avea şi o clădire care va cuprinde sală de aşteptare, spaţii comerciale, dispecerat, grupuri sanitare etc.

Evident, acest terminal va impune modificarea geografiei rutiere în zonă prin amenajarea unui sens giratoriu la capătul străzii Găgeni.

Potrivit documentaţiei durata de realizare a proiectului este de 17 luni de la semnarea contractului de finanţare, iar costul estimativ al investiţiei s-ar ridica la valoarea de 30,3 milioane lei (6,7 milioane euro) şi ar putea fi asigurată din fonduri europene.