La sfârşitul acestui weekend, la Sinaia, se vor aprinde luminile de Sărbători şi se va deschide, în premieră, primul Târg de Crăciun al oraşului. De asemenea, patinoarul din Parcul Dimitrie Ghica îşi va deschide porţile pentru toţi amatorii alunecării pe gheaţă.

Primăria oraşului Sinaia organizează, duminică 6 decembrie, începând cu ora 17.00 la intrarea în Parcul Dimitrie Ghica din Sinaia, festivitatea de aprindere a luminilor de Sărbători. Momentul va fi urmat de un concert în aer liber, susţinut de tenorii Distinto.

Pe bulevardul Carol I circulaţia va fi închisă între orele 16.45 -17.40. Toţi cei prezenţi se vor putea bucura de muzică, turtă dulce, ceai şi vin fiert.

În aceeaşi zi va fi deschis şi Târgul de Crăciun al oraşului, localizat în Parcul Dimitrie Ghica, în jurul fântânii arteziene care, pentru prima dată va fi luminată integral, cu ajutorul unei plase de luminiţe, care va porni de la o înălţime de aproximativ 12 metri

„Viitorul oraşului Sinaia este turismul de bună calitate. Prin organizarea acestui Târg, care cuprinde 12 căbănuţe din lemn, închiriate pe perioada iernii către producători şi comercianţi locali, încercăm să încurajăm antreprenoriatul local. Îmi doresc ca, într-un viitor apropiat, cât mai mulţi sinăieni să fie implicaţi în turismul local. Cred şi sper că acest sezon de iarnă va fi unul foarte bun pentru oraşul Sinaia. Deţinem unul dintre cele mai competitive domenii schiabile din ţară, avem un oraş minunat iar numărul turiştilor din acest an a crescut considerabil faţă de anii precedenţi.” a spus Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia.

La Târgul de Crăciun din acest an, turiştii si localnicii vor putea găsi dulciuri tradiţionale, produse din carne specifice sezonului, brânzeturi, băuturi calde; bijuterii şi ornamente hand-made şi produse de artizanat.

Tot duminică se va deschide patinoarul cu o suprafaţă de 600 mp ce va funcţiona pănă în luna martie 2016.  Şi aici surprizele pregătite de DJ Reck, Nestea, Atashka Jackson şi Laura Toc îi vor încânta pe cei prezenţi. Patinoarul va  fi deschis zilnic între orele 09.00-23.00. 

Preţul este de 15 lei/oră/persoană, închirierea patinelor costă 15 lei, iar sinăienii au de luni până vineri gratuitate în baza actului de identitate între orele: 17.30-19.00.