Publicaţia a Adevărul a alcătuit un un clasament al celor mai datornice primării şi unităţi administrative din ţară, după informaţiile furnizate de către Ministerul Finanţelor. Surprinzător, la capitolul marilor oraşe Ploieştiul ocupă locul 1.

Mai mult de 650 de instituţii administrativ-teritoriale (primării comunale, orăşeneşti şi municipale, dar şi consilii judeţene) înregistrează întârzieri la plată de peste 90 de zile.
La categoria Consilii Judeţene (CJ), topul datornicilor este dominat de CJ Satu Mare (10,4 milioane de lei), CJ Botoşani (8,5 milioane de lei), CJ Buzău (4,5 milioane de lei) şi CJ Ilfov (2,7 milioane de lei).

Şi primăriile marilor oraşe sunt grevate de datorii. Pe primul loc se clasează Ploieştiul, cu restanţe de 8,9 milioane de lei, Târgu-Jiu (2,6 milioane de lei), Buzău (2,5 milioane de lei), Timişoara (1,7 milioane de lei) sau Drobeta Turnu-Severin (1,7 milioane de lei).

Pe aceeaşi listă neagră a restanţelor se mai regăseşte şi staţiunea Sinaia cu suma de 0,1 milioane de lei.

Judeţul Prahova se află şi el în clasamentul datornicilor cu 16,09 milioane de lei – ceea ce însumează şi datoria de 8,9 milioane a Ploieştiului – dar departe de liderul topului, judeţul Vâlcea cu 75,97 milioane de lei.
Suma totală a datoriilor înregistrate de unităţile administrativ-teritoriale din România este de 201,03 milioane de lei.