Traficul rutier pe drumul naţional 1 A Ploieşti – Braşov, între localităţile Cheia şi Măneciu din judeţul Prahova, a fost reluat în condiţii normale la ora 20.40, după cinci ore şi jumătate de când a fost blocat de aluviuni.

Traficul rutier pe DN 1 A, care face legătura între Ploieşti şi Braşov pe ruta Vălenii de Munte- Cheia- Săcele, a fost blocat, duminică după amiază, între localităţile Cheia şi Măneciu din judeţul Prahova, după ce o viitură puternică formată în urma unei ploi torenţiale a adus pe carosabil crengi, aluviuni şi pietre de pe munte.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Prahova, Marian Popescu, o cisternă încărcată cu gaz petrolier lichefiat a rămas blocată pe şosea din cauza aluviunilor de pe carosabil.

Traficul a fost restricţionat pe o distanţă de aproximativ două sute de metri, tronson acoperit de aluviuni, iar în zonă se lucrează pentru eliberarea carosabilului.

Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), DN 1A a fost închis circulaţiei rutiere pe o porţiune de 9 kilometri, între localităţile Cheia şi Mâneciu, cel mai afectat sector fiind pe o distanţă de 150 de metri, unde toată partea carosabilă este ocupată de aluviuni cu au o înălţime mai mare de 2 metri.

Autovehiculele care circulau de la Braşov spre Ploieşti au fost direcţionate la Săcele, pe DN 1, în timp ce în oraşul Vălenii de Munte un echipaj al Poliţiei Rutiere din Prahova îi informa pe şoferii care urcă spre Braşov asupra restricţiilor, în condiţiile în care în zonă nu există rută ocolitoare.

Carosabilul a fost eliberat pe ambele sensuri de pietrele si crengile aduse de viitură de pe munte, urmând ca ambele sensuri ale drumului sa fie redate circulaţiei autovehiculelor.