Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul judeţului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 1795 de persoane. Dintre acestea, 220 au fost declarate vindecate şi externate, iar 75 au decedat. Ultimele decese asociate COVID-19 au fost înregistrate în rândul a două persoane de sex masculin, în vârstă de 64, respectiv 66 de ani. Ambele prezentau comorbidităţi.
 
 
Totodată, conform informaţiilor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova, a mai fost identificat un focar la o societate de pe raza judeţului. Dintre cele 180 de persoane angajate aici, 34 au avut rezultate pozitive, motiv pentru care conducerea firmei a luat deja o serie de măsuri, comunicate şi DSP Prahova. A fost redusă, temporar, capacitatea de producţie ca urmare a scoaterii din activitate atât a personalului depistat pozitiv, cât şi a contacţilor direcţi. Totodată, a fost realizată şi dezinfecţia generală a unităţii respective. 
 
 
Potrivit ultimelor raportări, în spitalele din judeţ, unde sunt trataţi bolnavi COVID-19, în secţiile de Terapie Intensivă, în această dimineaţă sunt internaţi -28 de pacienţi, dintre care 22 sunt ventilaţi. 
 
 
Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acţiunile privind ordinea şi siguranţa publică şi alte misiuni impuse de contextul actual. 
Au fost efectuate verificări la 587 de persoane dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu. Au fost legitimate alte 967 de persoane, 654 auto au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului şi 59 de societăţi comerciale au fost, de asemenea, verificate.
În urma acestor demersuri, au fost aplicate 127 de sancţiuni (24 în baza Legii 61/1991 în context Covid-19, 94 pentru pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilientei comunităţilor prevăzute în Legea 55/2020, iar nouă pentru nerespectarea  măsurile de dimunare a impactului riscurilor prevăzute tot în Legea 55/2020).
Valoarea totală a amenzilor a fost de 11500 lei.
 
 
Documentele oficiale emise la nivel naţional în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secţiunea ”Hotărâri şi legislaţie”. Amintim că o altă pagină web, ce cuprinde informaţii de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus, este www.cnscbt.ro. (Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică).
Cetăţenii sunt sfătuiţi să se informeze doar din surse oficiale, dar şi să apeleze pentru recomandări sau alte informaţii la TELVERDE - 0800.800.358.
 
 
Instituţia Prefectului – Judeţul Prahova
29 iulie 2020