Meteorologii au emis, miercuri dimineaţă, atenţionări cod galben de viscol pentru mai multe judeţe din sud-estul ţării, unde intensificările vântului ating, la rafală, 65 de kilometri pe oră. De asemenea, rămân în vigoare codul galben de viscol emis de către Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) pentru judeţele Caraş-Severin, Constanţa şi Călăraşi, precum şi o informare meteo valabilă pentru zone din sud şi sud-est.

Judeţele Buzău, Brăila şi Ialomiţa sunt sub cod galben de viscol până miercuri la ora 8.00.

Potrivit ANM, în aceste judeţe vântul va avea intensificări care la rafală pot atinge 55 - 65 de kilometri pe oră, spulberând zăpada.

De asemenea, până la ora 12.00, este sub cod galben de viscol şi judeţul Tulcea, unde vântul va depăşi la rafală 55 - 65 de kilometri pe oră.

Până miercuri la ora 10.00, este în vigoare şi o atenţionare cod galben de viscol pentru judeţele Caraş-Severin, Călăraşi şi Constanţa, unde rafalele de vânt vor depăşi 55 de kilometri pe oră, spulberând zăpada. În sudul Olteniei şi în sud-vestul Munteniei va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă.

Totodată, o informare meteo de viscol este în vigoare până miercuri la ora 20.00. Astfel, în judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Tulcea şi în sudul judeţelor Vrancea, Prahova şi Dâmboviţa, vântul va avea intensificări cu viteze de 40 - 50 de kilometri pe oră şi temporar 55 - 60 kilometri pe oră, spulberând zăpada depusă anterior.