Sansele ca Ionut Alexandru Gologan sa scape de condamnarea la moarte sunt acum aproape de zero. Tanarul de 23 de ani s-a prezentat pe 16 februarie in fata judecatorilor la recursul intentat de Ambasada Romaniei in Malaezia, insa romanul nu a avut practic nici o sansa, in conditiile in care avocatul Datuk Sivananthan, angajat pentru a-l apara, nu s-a prezentat la proces, scrie WOWBIZ.ro

Fara sa cunoasca limba si fara un avocat de partea lui, sentinta a cazut nemiloasa: prahoveanul va fi executat in luna august a acestui an. Sentinta a fost scrisa simplu, intr-un tabel redactat in excel, afisat la intrarea in tribunal, in care se specifica si modul in care condamnatul va fi ucis: prin spanzurare.

Ionut Alexandru Gologan a fost condamnat la moarte in septembrie 2013, dupa ce pe 26 iunie 2012 el a fost capturat pe aeroportul din Kuala Lumpur avand asupra lui un kilogram si jumatate de metamfetamina

Din punct de vedere diplomatic, situatia lui Ionut nu poate fi rezolvata, pentru ca Romania nu are un tratat cu Malaezia. Ministerul roman de externe a facut cateva demersuri in acest sens, dupa ce cazul a ajuns in presa, insa acestea s-au oprit intr-un stadiu incipient.

Gologan este din localitatea Telega, judetul Prahova, si provine dintr-o familie dezbinata. El a fost parasit de mama cand avea doar un an si a fost crescut de bunica. Tatal baiatului a crezut pana in ultimul moment ca situatia fiului sau se va rezolva intr-un fel sau altul, iar vestea ca s-a stabilit deja data executiei l-a demolat. Cea mai mare dorinta a lui este acum de a-si mai vedea o data baiatul, insa situatia financiara precara il impiedica sa mearga pana la Kuala Lumpur.

Singura şansă de salvare a prahoveanului o reprezintă un recurs la Curtea Federală a Malaeziei, recurs a cărui dată nu a fost stabilită încă.

SURSA: WOWBIZ.ro