Consiliul Local Ploieşti a adoptat, miercuri, în unanimitate, proiectul de hotărâre care vizează modificarea regulamentului valabil în parcările din Ploieşti.Prin noul regulament se introduc abonamentele pentru parcare.

Consilierul local George Botez a solicitat ca tariful plătit de firme să fie de 180 de lei/ lună/ autoturism, faţă de propunerea iniţială de 250 de lei. De asemenea, social democraţii au cerut mai multe reduceri pentru plata în avans a abonamentelor. Astfel, vor fi acordate reduceri de 20% la plata în avans pentru un trimestru, 30% la plata pentru un semestru şi 40% la plata pe an.

Astfel, dacă, prin achitarea lunară a tarifului, abonamentul pe an ar costa 960 de lei, în cazul persoanelor fizice, la plata în avans pe 12 luni tariful ar scădea la 576 de lei.

Aleşii locali au aprobat şi programul în care se percepe taxa de parcare în spaţiile amenajate în acest sens şi administrate de SGU Ploieşti. Parcarea vehiculului, contra cost, se va face în intervalul 8.00 - 16.00, de luni până vineri. Excepţie vor face spaţiile de pe străzile Oborului, Ostaşilor şi Apelor, pentru care programul cu plată este sâmbătă şi duminică, în intervalul 7.00 - 14.00.

Tot regulamentul prevede şi categoriile care vor beneficia, totuşi, de gratuitate, fiind vorba despre riverani, persoane persecutate politic şi anumite ONG-uri.