Alexandri Nicolae, directorul TCE, ne-a trimis pe adresa redacţiei mai multe clarificări privind majorările salariale de la societatea comercială. Publicăm integral punctul de vedere al sefului societăţii comerciale care asigură transportul public al ploieştenilor:

"Văzând articolul publicat în Jurnalul Prahovean în data de 22.08.2017, subsemnatul Nicolae Alexandri – Director General al S.C TCE S.A. fac următoarele precizări:

Nu cred că în calitate de director general trebuie să urlu pentru a atrage atenţia asupra situaţiei financiare a societăţii (peste 30 milioane lei datorii, pe care de altfel le-am moştenit). Dna Cristina Iancu ştie că acest lucru este de notorietate la nivelul Municipiului Ploieşti încă de anul trecut, când eu nu eram director general al S.C. TCE S.A. Ploieşti.

Cu privire la majorările salariale, faţă de revendicările sindicatului reprezentativ, în urma negocierilor purtate pentru încheierea contractului colectiv de muncă (apropo vechiul contract colectiv de muncă expirase din luna noiembrie a anului 2016), am acceptat majorarea cu 150 lei în medie / salariat a anvelopei salariale, începând cu data de 01.08.2017, cu toate că sindicatul solicitase majorarea cu 300 lei  în medie / salariat a  anvelopei salariale. Propunerile privind majorările salariale individuale au fost realizate de către şefii locurilor de muncă, singurii în măsură să aprecieze justa valoare a muncii depuse de fiecare salariat, iar afirmaţia potrivit căreia şefii vor avea salarii de bază între 3.800 lei şi 4.000 lei este neadevărată. Singurii muncitori care au beneficiat de majorări de 10 lei sunt muncitorii necalificaţi, care beneficiaseră de majorarea salariului cu ocazia creşterii salariului minim pe economie şi ale căror venituri se situau peste cele ale unui muncitor calificat.

În ceea ce priveşte nevirarea în totalitate către CAR a sumelor reţinute salariaţilor precizez că,  la numirea mea ca director general acestea se ridicau la 1,3 milioane lei, în prezent suma scăzând semnificativ, existând preocuparea conducerii de lichidare totală a datoriei pe măsură ce situaţia cash  flow – ului societăţii o va permite.

În ceea ce priveşte angajarea unui şofer, precizez că acesta nu este "personal"; a fost angajat în cadrul Coloanei Autospeciale, pe o perioadă determinată, ca urmare a intrării unui alt şofer în concediu pentru creşterea copilului. Conform contractului de mandat am dreptul la maşină de serviciu cu toate cheltuielile suporate de către societate. Totodată, precizez că numărul de şoferi al TCE Ploieşti nu este nici pe departe 800, la data prezentei societatea având 992 salariaţi din care 390 personal de bord."