Primăria Municipiului Ploieşti, în parteneriat cu Asociaţia “Muzica Uneşte Europa” şi Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploieşti, organizează ce-a de-a III-a ediţie a Concursului internaţional de vioară “Muzica Uneşte Europa”, eveniment care se va desfăşura, în perioada 28 februarie – 03 martie 2019, la sediul filarmonicii ploieştene.

 

Manifestarea îşi propune să înscrie municipiul Ploieşti pe harta internaţională a muzicii, să întărească şi să dezvolte relaţiile culturale pe care municipiul nostru le are cu oraşele din care provin reprezentanţii juriului şi participanţii la program.

 

Competiţia culturală are menirea de a descoperi, promova şi stimula tinerele talente, asigurând un cadru propice schimbului de experienţă între artiştii participanţi şi de susţinere a evoluţiei tinerilor interpreţi, care vor deveni profesioniştii de mâine în domeniul muzicii. 

 

La concurs s-au înscris 34 de tineri artişti din România, Portugalia şi China. Membrii juriului sunt din Germania şi Elveţia, iar la eveniment vor fi prezenţi şi invitaţi din mediul de specialitate, din Elveţia, Germania, Italia, Franţa şi Marea Britanie.

 

Premiile oferite de Primăria Municipiului Ploieşti sunt în valoare de 1200 euro, respectiv: Marele premiu la vioară (categoria A şi B), Premiile juriului (categoria A şi B) şi Premiile speciale de interpretare – vioară (categoria A şi B) .

 

Câştigătorul Marelui premiu al concursului va avea prilejul să susţină un concert împreună cu Orchestra Filarmonicii  “Paul Constantinescu”, în stagiunea 2019-2020.

 

Municipalitatea ploieşteană îi invită pe cei care apreciază valorile şi iubesc muzica de calitate să fie prezenţi, în număr cât mai mare, la acest eveniment – proiect, cu impact local şi internaţional, Muzica Uneşte Europa