Coronavirusul ucide! Asta am învăţat cu toţii în ultimele luni.

Din păcate, virusul care a îngrozit o lume întreagă afectează şi cadrele medicale. Iar când cei care ar trebui să ne ajute să supravieţuim COVID-19 cad răpuşi devine o tragedie.

Duminică, Prefectura Prahova a trimis o informare despre o astfel de tragedie...

"O asistentă medicală, în vârstă de 50 de ani, din cadrul Serviciului de Ambulanţă Prahova, depistată cu noul coronavisrus, a decedat. Potrivit informaţiilor oferite de SAJ Prahova,  iniţial, femeia s-a prezentat pentru evaluare din cauza unei alte simptomatologii. I s-a făcut şi testul COVID al cărui rezultat a fost pozitiv.

Pentru că s-a constatat deteriorarea rapidă a stării de sănătate, pe data de 18 august a fost solicitat transferul de la spitalul CFR din Ploieşti către o unitate cu locuri de Terapie Intensivă, fiind găsit un loc disponibil la Medgidia, unde a fost transportată cu elicopterul. În spitalele din Prahova, la momentul respectiv, nu mai era niciun pat ATI liber dintre cele destinate bolnavilor confirmaţi cu SARS-CoV-2. Femeia avea şi comorbidităţi: obezitate şi diabet.", a anunţat sursa citată.


De la începutul epidemiei şi până în prezent, la SAJ Prahova mai multe cadre medicale au fost infectate cu noul coronavirus: un medic, cinci asistente,trei ambulanţieri, un operator registrator de urgenţă şi trei angajaţi din rândul personalului TESA.

Dintre aceştia, se află internaţi, în acest moment: un medic, un asistent medical şi un ambulanţier. Totodată, în izolare se află patru şoferi, contacţi direcţi ai cazurilor confirmate.