Societatea HIDRO PRAHOVA SA a anunţat că este nevoită să aplice restricţii la furnizarea apei pentru localităţile Azuga, Buşteni, Sinaia şi Comarnic, începând de duminică dimineaţă.

 

S-a ajuns în această sistuaţie, din cauza manifestărilor meteo extreme care s-au produs pagube uriaşe în zona montană, în noaptea de 28/29 august 2021.

 

Furtunile au provocat ”aluviuni masive şi un nivel ridicat de turbiditate. Fenomenele astfel înregistrate au afectat inclusiv sursele de apă pentru localităţile respective. Din acest motiv, până la remedierea situaţiei, solicităm consumatorilor să utilizeze apa exclusiv în scopuri menajere şi nu pentru consum”, a anunţat Hidro Prahova într-un comunicat de presă.

 

Societatea HIDRO PRAHOVA SA va reveni cu actualizări privind remedierea situaţiei, pentru fiecare dintre localitatile vizate.

 

Noaptea de sâmbătă spre duminică a stat sub semnul codului portocaliu de vreme severă. Furtuna a produs inundaţii în Buşteni şi Sinaia, unde mai multe locuinţe şi pensiuni au fost afectate, iar turiştii au fost nevoiţi să-şi scurteze vacanţa.

 

 

 

 

Sursa: www.adevarul.ro