Iulian Bădescu, primarul Ploieştiului, arestat preventiv într-un dosar care vizează premierea echipei FC Petrolul Ploieşti din bugetul local, şi-a dat demisia din funcţia de primar, a anunţat avocatul acestuia, William Brânză, citat de Agerpres.

"Am abordat atât probleme de ordin tehnic, cât şi probleme de ordin procedural. Ca element de noutate, vreau să vă spun că de astăzi primăria Ploieşti nu mai are primar, domnul primar Bădescu şi-a dat demisia", a declarat Brânză.

Un alt avocat al lui Bădescu, Tănase Plăiaşu, a declarat pentru Agerpres că primarul a semnat demisia din funcţie la finalul şedinţei de judecată, documentul fiind ulterior înregistrat la Primăria Ploieşti.

Iulian Bădescu a fost reţinut săptămâna trecută de procurorii DNA fiind acuzat de abuz în serviciu şi luare de mită, iar judecătorii Tribunalului Prahova au dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Recursul primarului se judecă astăzi, dar odată înregistrată demisia edilului, Consiliul Local Ploieşti va trebui să se întrunească de urgenţă pentru a decide care dintre cei doi viceprimari, Iulian Teodorescu şi Raul Petrescu îi vor prelua atribuţiile.