Nicolae Ungureanu, patronul Moldocons, a primit mandat de arestare pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, scrie Incomod.ph.  Conform sursei citate, Ungureanu a fost arestat în celebrul dosar „Alexe-Păvăleanu”, iar alături de patronul Moldocons mai sunt cercetate încă două persoane: George Moceanu, fost consilier al lui Andrei Volosevici, în perioada în care era primar al Ploieştiului, şi Georgiana Şulţ. Cei doi sunt cercetaţi sub control judiciar.

Conform Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti în calitate de administratori a două societăţi comerciale, cei trei au înregistrat în contabilitate operaţiuni comerciale nereale urmate de transferuri de bani, în scopul ascunderii provenienţei ilicite a acestora, sume ce ulterior au fost retrase în numerar din conturile unor societăţi comerciale de tip fantomă.

În această fază a procesului, prejudiciul estimat este în cuantum de 4.000.000 euro rezultat din comiterea infracţiunii de spălare de bani şi de 1.000.000 euro din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Sursa: Incomod.ph