Consilierii judeţeni au aprobat constituierea unei comisii speciale care să analizeze oportunitatea achiziţionării de către CJ Prahova a unui dintre simbolurile Ploieştiului: fosta Casă a Căsătoriilor. Imobilul, aflat într-o avansată stare de degradare şi având risc seismic avansat, nu a putut fi cumpărat de Primăria Ploieşti (au fost trei runde de negocieri în ultimii ani) din cauza preţului foarte mare solicitat de actualii proprietari.

În situaţia în care Consiliul Judeţean ar reuşi să achiziţioneze clădirea simbol, aici ar putea fi relocat Muzeul IL Caragiale, muzeu care funcţionează într-un imobil retrocedat proprietarilor de drept.

Fosta Casă a Căsătoriilor a fost proprietatea unui dintre cei mai buni primari ai Ploieştiului, Radu Stanian. Are o suprafaţă de 900 mp, 30 de camere şi este structurată pe mai multe nivele.

Comisia care va analiza oportunitatea achiziţionării imobilului simbol este formată din vicepreşedintele CJ Radu Ionescu (UNPR) şi din consilierii Dan Ciolac (PNL), Romu Moraru (PNL), Ion Ionică (PSD) şi Dan Şepşi (PSD)