Ministerul Afacerilor Externe a finalizat lista secţiilor de votare din străinătate pentru alegerile europarlamentare din 25 mai, numărul acestora fiind de 190, informează un comunicat de presă

Potrivit MAE, aceste secţii vor fi organizate în sediile misiunilor diplomatice şi consulare ale României, în sediile institutelor culturale din străinătate, precum şi în teatrele de operaţiuni din Afganistan.

"Lista finală a secţiilor de votare a fost omologată pe baza experienţei anterioare în organizarea alegerilor europarlamentare, respectiv a numărului de alegători înregistrat la scrutinele din 2007 şi 2009. La alegerile europarlamentare cetăţenii români din străinătate pot opta pentru exercitarea dreptului de vot pentru alegerea reprezentanţilor ţării de reşedinţă în Parlamentul European", se mai arată în comunicatul citat.

MAE precizează că la alegerile europarlamentare din 2007, în străinătate şi-au exercitat dreptul de vot  aproximativ 22.000 de cetăţeni români, iar la cele 2009 au fost înregistraţi la vot aproximativ 14.000 de cetăţeni români în condiţiile în care în ambele situaţii au fost organizate tot 190 de secţii de votare.