Dacă până acum nu erau respectate termenele de finalizare ale unor construcţii publice, iar oficialităţile trebuiau să promită succesiv noi teremene, iată că premierul Victor Ponta a ajuns să promită solemn nu finalizarea, ci începerea unei lucrări.

Premierul Victor Ponta a afirmat, vineri, la Ploieşti, că anul acesta va începe construcţia tronsonului de autostradă Comarnic - Braşov, susţinând că astfel vrea „să-şi ţină cuvântul“ faţă de prahoveni şi faţă de toţi românii.

„Anul acesta vreau să-mi ţin cuvântul faţă de Mircea Cosma, în primul rând, faţă de prahoveni şi faţă de toţi românii, anul acesta începem Comarnic - Braşov, autostrada de care are nevoie România. Şi cred că o să fiu aici, alături de voi, şi când o să o inaugurăm. Pentru că ştiţi, Bucureşti - Ploieşti a fost începută de Tăriceanu şi a fost inaugurată de Ponta, vreau să fiu cel care începe Comarnic - Braşov şi cine veţi decide dumneavoastră să o inaugureze“, a afirmat Victor Ponta.

Având în vedere că promisiunea este făcută în plină campanie electorală pentru alegerile europarlamentare, aceasta poate fi privită cu o întemeiată suspiciune.

Tronsonul de autostradă Comarnic-Braşov, în lungime de 53,2 kilometri, este proiectat a fi finalizat 2017, la un cost estimativ de 1,8 miliarde euro. Lucrările ar fi trebuit să înceapă la finalul lunii trecute, momentul fiind amânat.

Autostrada Comarnic-Braşov va avea o distanţă de 53,215 kilometri plus 7 kilometri de drumuri de legătură şi ca incluse 3 tuneluri, 19 viaducte, 15 poduri precum şi 3 noduri de ieşire (Sinaia-Buşteni, Predeal şi Râşnov).