Mutări semnificative la Consiliul Judeţean în favoarea puterii, dar nu suficiente pentru proiectele de hotărâri legate de patrimoniu.  Astfel, grupul de patru consilieri PPDD nu mai există, Cătălin Niţă aderând la PSD, alături de Diana Niculescu, iar Auraş Dragomir, deşi nu a confirmat adeziunea la un alt partid, s-a aşezat pe latura puterii şi a votat alături de aceasta.

Costin Zaharia (ex-PDL) a trecut la PDL, după Radu Ionescu (ex-PDL) actual UNPR. Despre grupul PLR, format din patru consilieri, lucrurile sunt cunoscute.

În total, grupul puterii are până în acest moment 21 de consilieri, însă la şedinţa de vineri au participat doar 18.

Opoziţia a rămas cu 15 consilieri, (11-PDL), (3-PNL), (1 PPDD), deşi este incert ce politică face PPDD, mai ales că Jenica Tabacu se simte oarecum stingheră pe partea dreaptă.

Din totalul de 13 proiecte, trei au picat, din cauza clauzei de două treimi.

Unul dintre acestea viza mandatarea unor reprezentanţi ai CJ în AGA Companiei de Energii Regenerabile Prahova. Cel de-al doilea eşec al puterii a fost proiectul de trecere a clădirii Primăriei Mizil din proprietatea CJ în cea a administraţiei locale, mai ales că este necesară reparaţia acoperişului şi nimeni nu vrea să plătească lucrarea.

Al treilea proiect neadoptat este cel de trecere din domeniul public în domeniul privat a unor imobile componente ale unei foste staţii de epurare din Vălenii de Munte, concesionate către Hidro Prahova SA, pentru a fi casate şi valorificate.

Discuţii au fost şi cu numărarea voturilor, preşedintele şi secretarul CJ numărând câte 19 voturi în loc de 18. Confuzia a fost lămurită de secretarul Mihai Pavel, care a recunoscut că a fot vorba de o confuzie, din cauza mâinii ridicate a consilierului liberal Romu Moraru. Liberalul a explicat că a votat pentru abţinere.

În orice caz grupului puterii îi sunt necesare 24-25 de voturi la proiectele de patrimoniu. Este posibil să mai vedem încă trei, patru transferuri dinspre opoziţie în viitorul apropiat.