Consilierii locali ploieşteni au răspuns prezent convocării Iolandei Băzăvan, consilier local cu atribuţii de viceprimar, şi au căutat soluţii pentru remedierea urgentă a situaţiei de la Spitalul de Pediatrie din Ploieşti.

În spatele uşilor închise, feriţi de ochii presei, aleşii s-au aşezat la masă şi au dezbătut orice variantă posibilă pentru a rezolva criza anesteziştilor de la Pediatrie, criză care a dus la închiderea Secţiei ATI de către DSP Prahova.

Din păcate soluţiile concrete nu au putut fi identificate, dar consilierii se vor întâlni din nou mâine, într-o dezbatere mult mai amplă la care au fost invitaţi să participe reprezentanţii DSP Prahova, ai Prefecturii şi ai Consiliului Judeţean.

Deocamdată, linia de gardă de la Pediatrie rămâne suspendată, iar cazurile urgente sunt redirecţionate către spitalele din Bucureşti într-o goană disperată de încercare a salvării vieţilor copiilor ploieşteni. Din păcate, criza medicilor ATI este una care se regăseşte în aproape toată România, salariile mici din sistemul sanitar public ddeterminând specialiştii în anestezie să aleagă fie calea spitalelor private, fie pe cea a spitalelor din străinătate.