Lovitură imobiliară de proporţii pentru Primăria Ploieşti. Fostul sediu al Distrigaz, de pe Bulevardul Independenţei, a fost achiziţionat contra sumei de 400.000 de euro plus TVA. Banii vor fi achitaţi în două rate anuale. Foarte importantă este economia pe care municipalitatea o face astfel la bugetul local. Iniţial, aleşii au dorit să cumpere vechiul sediu al Casei Căsătoriilor, însă actualii proprietari ai  imobilului nu au dorit să vândă clădirea cu mai puţin de 1,7 milioane de euro, preţ mult prea mare pentru posibilităţile municipalităţii. Au urmat aproape două luni de negocieri intense cu reprezentanţii Distrigaz, proprietarii imobilului din apropierea Colegiului Mihai Viteazul, negocieri finalizate printr-un preţ de achiziţie foarte bun pentru Primărie.

“Vom muta aici întregul Serviciu de Stare Civilă. Vom avea în aceaşi clădire şi buletinele şi Casa Căsătoriilor. Este o achiziţie excelentă pentru municipalitate, mai ales că preţul a fost foarte avantajos”, a declarat primarul Iulian Bădescu, care a dorit să felicite comisia de negociere desemnată de Consiliul Local Ploieşti pentru preţul foarte bun obţinut pentru imobil.

Achiziţia va fi aprobată de Consiliul Local Ploieşti în următoarea şedinţă ordinară. Prin această achiziţie una dintre problemele neplăcute ale ploieştenilor a fost rezolvată. Astfel, cetăţenii nu vor mai fi nevoiţi să meargă pe Şoseaua Vestului pentru a-şi preschimba buletinele, iar căsătoriile se vor putea oficia într-un cadru civilizat.