Constructorii de pe tronsonul Republicii-BCR al liniei de tramvai, cei care au început ultimii lucrările, se mişcă şi cel mai rapid. Deşi lucrările au fost începute în luna iunie, pe segmentul Caraiman – BCR au avansat foarte repede iar constructorii au finalizat deja turnarea fundaţiilor şi a suporţilor pentru stâlpii destinaţi liniilor de contact.

Joi, pe şantier, pe strada Gheorghe Doja, se lucra cu un utilaj compactor de mici dimensiuni care era acţionat prin telecomandă. Pentru lumea avansată a construcţiilor utilajul nu reprezintă nicio noutate, dar în Ploieşti, unde încă se lucrează cu târnăcopul, imaginea este chiar inedită.

Contractul de execuţie pentru lucrările de reabilitare a căii de rulare a tramvaielor a fost semnat pe 12 iunie, cu un consorţiu de trei firme. Contractul respectiv vizează reabilitarea liniei de tramvai 101, etapa 1 pe segmentul intersecţiei Republicii-Nordului (McDonald’s) – strada Gheorghe Doja până la sediul BCR pe o lungime de 3,32 km. Contractul prevede demontarea şinelor vechi, mutarea reţelelor de utilităţi, turnarea unei fundaţii solide, montarea unor şine noi, construirea a 6 peroane, refacerea tramei stradale.

Valoarea contractului este de 19.703.407 lei fără TVA, iar termenul de finalizare este de 12 luni.  

Câştigătorul  licitaţiei de atribuire a contractului de lucrări este ASOCIEREA SC TANCRAD SRL – DORSALVE S.L. – SC VIRGFAN S.R.L.