Sedinţă contra cronometru a Consiliului Local Ploieşti. Motivul: finanţarea pentru construirea unei grădiniţe noi care putea fi ratată din cauza unor bâlbâieli ale municipalităţii.

Aleşii locali au fost convocaţi de urgenţă într-o şedinţă de îndată pentru a nu pierde finanţarea pentru construirea unei grădiniţe cu ajutorul fondurilor europene.

Documentele pentru obţinerea finanţării trebuiau depuse până la ora 14.00, iar consilierii au fost convocaţi la ora 13.30! Încercăm să nu ne întrebăm ce s-ar fi întâmplat dacă şedinţa de consiliu nu ar fi avut cvorum sau dacă ar fi fost neînţelegeri între aleşi.

Consilierul local PSD Robert Vâscan a tras un semnal de alarmă şi a spus că este anormală graba cu care se desfăşoară lucrurile, mai ales că hârtia prin care era anunţată oportunitatea de finanţare a ajuns în Primăria Ploieşti în data de 9 august, iar Consiliul Local a fost convocat cu doar 30 de minute înainte de expirarea termenului limită pentru depunerea documentaţiei.

Vâscan a atras atenţia că s-ar putea întâmpla şi în această stuaţie ca în problema proiectelor finanţabile prin PNDL, proiecte care au fost trimise pre târziu şi la un nr de fax greşit.

Reprezentanţii municipalităţii au încercat să dea vina pe Prefectura Prahova şi pe Ministerul Educaţiei, dar din fericire pentru Ploieşti, consilierii locali au abrobat accesarea finanţării în timp util.

Rămâne doar ca şi reprezentanţii Primăriei Ploieşti să depună documentaţia în termen pentru a nu mai asista la ratarea unor oportunităţi care ar fi putut aduce municipiului plus valoare.