Mai multe tronsoane de drum din judeţul Prahova au fost afectate în urma ploilor din ultimele zile care au provocat alunecări de teren. Astfel, potrivit datelor furnizate, luni, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, drumul judeţean 234 care face legătura între localităţile Sângeru şi Salcia s-a surpat în două locuri, ca urmare a alunecărilor de teren

De asemenea, pe drumul judeţean 214, în zona Brebu - Pietriceaua, o alunecare de teren a acoperit partea carosabilă pe o lungime de aproximativ 70 de metri şi pe toată lăţimea acestuia, Consiliul Judeţean Prahova intervenind pentru îndepărtarea pământului care acoperise carosabilul.

În localitatea Chiojdeanca, alunecările de teren au dus la blocarea completă a unui drum comunal, luni după-amiază autorităţile intervenind pentru degajarea pământului.

Echipele de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova au intervenit pentru decolmatarea şanţurilor şi îndepărtarea aluviunilor pe DN 1B, în localitatea Valea Călugărească.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, pe DN 1 în zona Nistoreşti, două stânci cu diametrul de 70 de centimetri, situate la o înălţime de aproximativ şapte - opt metri, sunt în pericol să se prăbuşească. Conform autorităţilor, stâncile se află în zona kilometrului 99+800 de metri, pe partea dreaptă, şi nu pun probleme circulaţiei, traficul rutier în zonă desfăşurându-se în condiţii normale.

Cele două stânci se află în acea zonă de mai mult timp, iar în perioada următoare autorităţile vor decide dacă le vor detona sau le vor acoperi cu plasă de sârmă, pentru a nu risca deplasarea acestora, în urma ploilor sau a scurgerilor de pe versanţi.

Judeţul Prahova se află sub atenţionare cod galben emisă pentru perioada 8 decembrie, ora 23:00 - 10 decembrie, ora 10:00, interval în care se preconizează ploi însemnate cantitativ, polei, ninsori şi intensificări ale vântului.