Cu prilejul Zilei internaţionale a animalelor, Asociaţia socio-culturală “Prahova Excelsior” (ASPE), în parteneriat cu Primăria Sinaia şi cu instituţiile de învăţământ din oraş, organizează vineri, 4 octombrie 2013, ora 16.00, o manifestare interactivă intitulată “Prietenul meu necuvântător”, la care sunt invitaţi toţi iubitorii de animale şi păsări de companie de pe Valea Prahovei.

Evenimentul are loc pe terenul de sport al Scolii generale G.Enescu din Sinaia şi va avea atât un scop educativ, prin sensibilizarea copiilor, tinerilor şi adulţilor în a cunoaşte, respecta şi proteja animalele şi mediul înconjurător, cât şi unul caritabil, de a contribui la adoptarea unor căţei abandonaţi şi la hrana celor abandonaţi.

Practic, va avea loc o paradă a păsărilor şi animalelor de companie, o expoziţie cu desene din viaţa necuvântătoarelor, se vor povesti întâmplări şi anecdote cu animale, iar specialiştii şi cunoscătorii vor dezvălui din secretele convieţuirii cu animalele de lângă casă. Cu acest prilej, doritorii vor putea obţine  informatii despre condiţiile şi responsabilităţile privind adopţia unui  căţel.

Cele mai fotogenice prezenţe ale necuvântătoarelor vor fi premiate cu diplome.

Intrarea se va face pe baza unui bilet nonformal de intrare, constând in minim 200g de hrană uscată pentru căţeii aflaţi în adăposturile Asociaţiei Peleş.

Firmele din Sinaia sunt rugate de către organizatori să ofere donaţii şi sponsorizări pentru Asociaţia Peles, condusă de domnul Emanoil Bellu, care are în grijă câţiva căţei abandonaţi.

Pentru organizarea manifestării au depus eforturi deosebite conducerile  unităţilor şcolare ale oraşului Sinaia, partenere ale proiectului: Şcoala generală George  Enescu, Şcoala Pricipesa Maria şi Colegiul Mihai Cantacuzino, iar profesorii de biologie şi ştiinţe naturale  au fost adevăraţi promotori ai evenimentului.

Sunt aşteptaţi toţi cei care iubiţi animalele,  cu sau fără prietenul necuvântător!

Relaţii despre manifestare se pot obţine pe coordonatele:

facebook Mariana Cojoc-Wisernig; e-mail: mcojocwisernig@yahoo.com