Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Duminică - 30 aprilie 2017 12:13:22

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


Fără vaccin împotriva difteriei şi a tetanosului pentru bebeluşi


22 aprilie 2015

citeşte totul despre:
familie,
comparativ,
bebelusilor,
sanatatii,
probleme,
medicii,
imunizati,
gratuit,
difteriei,
tuberculozei,
vaccinul,
vaccinului,
societatii,
poliomielita,
neimunizatirating  rating  rating     (268 vizualizări)

Un vaccin din cele obligatorii pentru copii în primul an de viaţă lipseşte din nou din cabinetele medicale. 15.000 de copii nu pot fi imunizaţi împotriva difteriei şi a tetanosului. Serul nu mai există la Direcţiile de Sănătate Publică (DSP) nicăieri în ţară. Dozele gratuite livrate de Ministerul Sănătăţii la începutul acestei luni s-au epuizat rapid. Unele farmacii vând un ser asemănător, dar este scump şi puţini şi-l pot permite.

Vaccinul pentru imunizarea bebeluşilor împotriva difteriei, tetanosului şi poliomielitei, furnizat acum de un alt producător, este de negăsit. Chiar dacă de la 1 aprilie a fost introdus în Schema Naţională de Vaccinare şi ar trebui asigurat în mod gratuit, serul nu există la medicii de familie şi nici în farmacii.

Vechiul vaccin se mai găseşte încă în unele farmacii, însă în foarte puţine. O doză costă în jur de 100 de lei.

„Nu sunt foarte mari diferenţe între ele, decât să amâni foarte mult timp vaccinarea, se poate folosi şi celălalt tip de vaccin fără probleme”, a declarat pentru digi24.ro Sandra Alexiu, vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei.

Este pentru a doua oară în această primăvară când vaccinul care ar trebui administrat bebeluşilor lipseşte. În urmă cu trei săptămâni, Ministerul Sănătăţii a trimis în ţară 52.000 de doze. Cu mult mai puţine decât ar fi nevoie.

Din ce în ce mai mulţi părinţi motivează refuzarea vaccinării copiilor prin faptul că nu au găsit dozele necesare. În ultimul semestru, numărul celor neimunizaţi din cauza lipsei vaccinului a crescut de la 148 la 156, cele mai multe situaţii fiind semnalate în judeţele Brăila şi Călăraşi. Între timp, autorităţile constată că, din 2008, rata de imunizare a copiilor scade constant.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, acoperirea vaccinală s-a situat sub ţinta de 95% pentru toate tipurile de vaccin. Cei mai puţini s-au imunizat împotriva difteriei şi a tetanosului, 86%, iar cei mai mulţi împotriva hepatitei B şi a tuberculozei. Rata cea mai mică de vaccinare a scăzut cu 3,3% pentru vaccinul diftero-tetanic comparativ cu anul trecut.

Vaccinarea în România, potrivit CNSCBT

- medie: 92 %

- diftero-tetanic: 86,11%

- hepatita B: 92,8%

- poliomielită: 97,1%


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte

bancul_zilei

– Ia zi fato, am auzit că ai fost la teatru cu amantul, ce a fost acolo?
– A fost tragicomedie!
– Cum adică?
– Ne-am întâlnit cu soţul meu acolo şi el… tot cu amanta!
„Numai cei care nu pot să iubească îmbătrânesc şi mor.” — George Călinescu

Curs valutar
28 aprilie 2017


EUR
EURO = 4.5333 RON

Moneda euro a crescut


USD
USD = 4.1453 RON

Dolarul american a scăzutGBP
GBP = 5.3604 RON

Lira sterlina a scazut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online