Site-ul breackingnews.xyz, creat pe o platformă rusească, care promovează zeci de articole false, e funcţional joi, la ora 8.30, în ciuda cererii de miercuri a guvernului către ANCOM de blocarea totală a accesului la conţinut.

 

De asemenea, pe site-ul bpnews.ro poate fi accesat în continuare articolul pentru care guvernul ceruse miercuri blocarea accesului. E vorba de un articol care propovăduia presupusele efecte terapeutice ale unui medicament în cazul pacienţilor infectaţi cu coronavirus.

 

Bpnews.ro continuă seria articolelor conspiraţioniste. Astfel, în articolul cu titlul ”Campania de ură împotriva persoanelor vârstnice: testată pe populaţie, aprobată de minister!” se militează pentru dreptul românilor de a se expune la coronavirus.

 

”Atâta timp cât omul ăla are judecata intactă, e dreptul lui să se expună la virus, dacă aşa vrea. Nu e idiot. Nu e senil. Este pur şi simplu bătrân”, se arată în articol.

 

Site-ul Bpnews.ro este găzduit pe servere care poartă numele fostului deputat PSD Ninel Peia, acelaşi care plăteşte promovarea pe Facebook a articolelor de pe site.

 

Ninel Peia a fost exclus din PSD în 2016 pentru că a susţinut că vaccinurile ar fi de vină pentru îmbolnăvirea cu e-coli a zeci de bebeluşi din Argeş. Anchetele medicale au demonstrat la acel moment că adevărata cauză a îmbolnăvirii a fost alimentaţia.

 

 

 

 

Sursa: www.g4media.ro