După medici şi directori de instituţii cu diplome false, cum a fost cazul revoltător de la „Transelectrica”, poliţiştii au descoperit o femeie care a fost angajată 20 de ani psiholog, tot în baza unei diplome falsificate.

 

Suspecta are 46 de ani şi este acuzată că a lucrat două decenii, fără să fi avut pregătirea necesară. A fost psiholog la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, unde făcea parte şi din comisia de expertiză medicală şi a consultat mii de pacienţi cu probleme psihice grave. Când s-a angajat, suspecta era căsătorită cu un poliţist, devenit între timp şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa.

 

Sorinela Paraschiv a fost ridicată de acasă din Târgovişte şi adusă în Capitală, la Parchetul General. Femeia este acuzată că timp de 20 de ani a păcălit autorităţile, pentru că a fost angajată psiholog în cadrul Spitalului Judeţean din Târgovişte, în baza unei diplome false de licenţă.

 

Paraschiv a fost reţinută pentru 24 de ore în urma audierilor, recunoscându-şi fapta.

 

Femeia s-a angajat la Spitalul Municipal din Târgovişte în 1999, pe când avea doar 24 de ani. Ar fi făcut doi ani la o facultate privată, de unde a fost exmatriculată, dar a depus la dosarul de angajare o diplomă falsificată, spune poliţia într-un comunicat, potrivit căreia ar fi absolvit o Facultate de Psihologie şi Sociologie în Capitală.

 

Femeia a fost căsătorită cu Sorin Păun, fost şef al IPJ Dâmboviţa

 

În timp ce profesa cu acte false, era căsătorită culmea, cu un poliţist. Sorin Păun, de care a divorţat între timp, a fost o vreme şef al IPJ Dâmboviţa. El ar fi impus o parolă de acces în Târgovişte în 2019, la mitingul fostului lider PSD Liviu Dragnea.

 

Femeia în vârstă de 46 de ani a profesat ca psiholog în cadrul Spitalului Judeţean din Târgovişte, în cadrul secţiei de psihiatrie. Se pare că s-ar fi certat cu nişte colegi, iar aceştia ar fi intrat la bănuieli şi au cerut conducerii să facă verificări cu privire la studiile sale. Atunci, femeia în loc să îşi prezinte documentele în original, şi-a dat demisia.

 

În 2011, Spitalul Municipal unde era angajată suspecta a fost anexat Spitalului Judeţean. Colegii şi superiorii spun că nu au avut nici o bănuială că n-ar fi un psiholog adevărat.

 

Claudiu Dumitrescu, manager SJU Târgovişte: „Era o angajată bună, din punctul nostru de vedere, care îşi îndeplinea sarcinile de serviciu conform fişei postului. Au apărut suspiciuni, motiv pentru care am demarat anchetă internă, dar respectiva nu a dorit să răspundă cercetării şi şi-a prezentat în acel moment demisia, iar noi am înaintat cazul spre cercetare Colegiului Naţional al Psihologilor.”

 

Suspecta şi-ar fi falsificat inclusiv atestatul de liberă practică şi a făcut astfel parte din comisiile de expertiză medico-legală psihiatrică ale spitalului.

 

Cu alte cuvinte, femeia acuzată de fals ar fi evaluat, printre altele, gradul de discernământ al pacienţilor cu probleme psihice grave internaţi în spital, fiind astfel cea care punea diagnosticul final. Astfel a evaluat psihic, fără drept, peste 1.300 de persoane, în decurs de numai trei ani.

 

Acuzaţiile sunt grave: înşelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii. Sorinela Paraschiv este acuzată însă şi de un prejudiciu imens. În calitate de angajat al spitalului şi de membru al comisiilor de specialitate ar fi obţinut din salariile adunate de-a lungul anilor 367.000 de lei.

 

 

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro