Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o avertizare cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat valabilă pentru Capitală şi şase judeţe din sudul ţării. Codul este valabil în zilele de 29 şi 30 iulie.

Potrivit ANM, miercuri, 29 iulie, şi joi, 30 iulie, valul de căldură se va intensifica în regiunile sudice şi estice, unde va fi instituit un COD GALBEN. În sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, centrul şi sudul Moldovei şi în partea continentală a Dobrogei, temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 şi 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

COD PORTOCALIU

În judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi şi Ilfov, inclusiv municipiul Bucureşti, se vor atinge temperaturi maxime de 38...39 de grade, iar joi, 30 iulie, izolat se vor înregistra valori în jurul a 40 de grade şi, pe arii extinse, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. În aceste zone se va institui cod portocaliu.

În după-amiaza zilei de joi, 30 iulie, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, îndeosebi în centrul şi nord-estul ţării, precum şi în zonele de munte.