Klaus Iohannis pleacă, luni seara, în SUA, unde efectuează a doua vizită oficială într-un singur mandat, la Casa Albă, o premieră pentru un preşedinte român. Iohannis pleacă în America să se întâlnească cu Donald Trump la bordul unui avion charter privat, un bussines jet, din Rusia, acelaşi cu care a efectuat şi prima deplasare, în iunie 2017.

 

Preşedintele Klaus Iohannis va pleca în această după-amiază în SUA, însă cu o scurtă oprire la Constanţa. Momentan, nu de ştie dacă Iohannis este în Bucureşti sau va fi luat de la Constanţa, din capitală urcându-se doar echipa sa de consilieri, sau trebuie să ia pe cineva de la Constanţa.

 

Preşedintele zboară cu avionul Gulfstream G550 (OE-IPE), care are baza în Rusia, pe aeroportul Sheremetyevo, şi aparţine aparţine companiei austriece GlobalJet. Acesta va decola de la Bucureşti cu destinaţia Constanţa la ora locală 18:00 iar la 19:00 va decola de pe aeroportul Mihail Kogălniceanu spre baza aeriană Andrews situată la sud-est de capitala SUA, scrie boardingpass.ro.

 

Avionul poate transporta până la 16 pasageri şi oferă 4 paturi de o persoană şi unul dublu sau două paturi de o persoană şi 2 paturi duble. În cockpit se află doi piloţi, iar în cabină pot fi una sau două însoţitoare de zbor.

 

Nu a fost dat publicitatii costul acestei deplasari.

 

Sursa : stiripesurse.ro

 

VIDEO : vezi aici avionul presedintelui : https://youtu.be/PQzTIY_bFoU