Poliţia Judeţeană Neamţ anunţă că a început o anchetă pentru comunicarea sau răspândirea de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, în cazul unei femei care a transmis pe Facebook imagini cu exteriorul spitalului modular de la Piatra Neamţ, susţinând că în unitatea respectivă nu se află nimeni.

 

Poliţia Judeţeană Neamţ a transmis, ca urmare a apariţiei în spaţiul public a unor imagini în care o persoană prezintă informaţii cu privire la gradul de ocupare al spitalului modular din Piatra Neamţ, că poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora şi fac verificări, în vederea identificării persoanelor implicate şi luării măsurilor legale ce se impun.

 

Potrivit Libertatea, duminică, 17 octombrie, Oana Gheorghiu, fondatoarea ONG-ului "Dăruieşte Viaţă", a sesizat că pe Facebook a apărut, în live, o  femeie se plimbă în jurul spitalului modular din Piatra Neamţ şi afirmă că acesta este gol. Femeia a filmat de la distanţă containerele spitalului, spunând "uite, nu e nimeni" în interiorul clinicii.

 

Libertatea a precizat că a cerut imagini din spital, de luni, 18 octombrie, şi le-a publicat, arătând pacienţi şi personalul medical din interior. Sunt 26 de paturi ocupate din 26, potrivit Oanei Gheorghiu şi potrivit personalului medical.

 

 

 

 

 

Sursa: www.news.ro