TITLURILE ZILEI:
• Comisia Europeană a reclamat România la Curtea de Justiţie pentru neadoptarea unor măsuri naţionale privind gestionarea deşeurilor    • Proiectul de hotărâre privind interzicerea folosirii animalelor în circuri şi expoziţii, aprobat de CGMB; fac excepţie caii, câinii, porumbeii, papagalii şi animalele folosite în delfinarii sau acvarii    • Peste 80 la sută din locurile de cazare de pe Valea Prahovei, ocupate de 1 Mai    • UBER România: Am primit asigurări de la Guvern că modificările aduse legii taximetriei nu vor afecta în nicio măsură serviciul nostru şi nici şoferii parteneri    • FIFA: România, amendată cu 8.000 de franci elveţieni din cauza comportamentului spectatorilor la meciul cu Danemarca    • Cele mai falsificate alimente    • Maxima zilei - 28 aprilie 2017    • Bancul zilei din data de 28 aprilie 2017    • Comisia Europeană a reclamat România la Curtea de Justiţie pentru neadoptarea unor măsuri naţionale privind gestionarea deşeurilor    • Proiectul de hotărâre privind interzicerea folosirii animalelor în circuri şi expoziţii, aprobat de CGMB; fac excepţie caii, câinii, porumbeii, papagalii şi animalele folosite în delfinarii sau acvarii    • Peste 80 la sută din locurile de cazare de pe Valea Prahovei, ocupate de 1 Mai    • UBER România: Am primit asigurări de la Guvern că modificările aduse legii taximetriei nu vor afecta în nicio măsură serviciul nostru şi nici şoferii parteneri    • FIFA: România, amendată cu 8.000 de franci elveţieni din cauza comportamentului spectatorilor la meciul cu Danemarca    • Cele mai falsificate alimente    • Maxima zilei - 28 aprilie 2017    • Bancul zilei din data de 28 aprilie 2017    
Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Vineri - 28 aprilie 2017 3:24:44

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


Catina – bună la toate!


6 ianuarie 2014

citeşte totul despre:
citricele,
cancerul,
bobitele,
catina,
magneziu,
industria,
ginseng,
sucuri,
vitamina,
produsele,
mancarerating  rating  rating  rating     (371 vizualizări)

Catina este deseori numită şi ginseng -ul românesc. Catina are de 10 ori mai multă vitamina C decât citricele, este un puternic antioxidant fiind des folosit la produsele de înfrumuseţare, este indicată în curele de slăbire, iar mugurii de catina au efect afrodisiac.   
Catina este un arbust ce face nişte fructe sub formă de bobite, acestea sunt cele folosite în medicină şi bucătărie. Creşte aproape oricunde şi este foarte puţin pretenţioasă, mulţi o cultiva ca şi arbust ornamental, dar utilizarea catinei este mult mai complexă decât atât. Se foloseşte în industria alimentară, farmacie şi cosmetică. Bobitele de catina au un gust acrişor şi se recoltează până la jumătatea lunii octombrie.
Secretul catinei consta în capacitatea sa de stimulare a imunităţii, fiind din acest punct de vedere campionul vitaminei A şi a întregului complex de vitamine B, atât de important în lupta cu cancerul. Oamenii de ştiinţă au reuşit ca inventarieze până în acest moment peste 60 de substanţe active, din care 20 sunt minerale: calciu, magneziu, zinc, fier şi altele. Prin conţinutul mare de vitamina C, de aproape 10 ori mai mult decât citricele, catina ajuta în lupta împotriva cancerului şi la întărirea sistemului imunitar.

Cum se foloseşte catina?

Catina o puteţi folosi fie sub forma în care se găseşte ea în farmacii şi în magazinele naturiste, dar puteţi pregăti şi voi acasă dulceaţă de catina, sirop sau o puteţi usca pentru a o folosi apoi pentru creme sau alte produse făcute în casă.
Bobitele de catina se păstrează cel mai bine în mierea de albine. Puneţi doar borcanul la vedere şi luaţi din când în când câte o linguriţă. Are efect energizant şi este un bun antioxidant.
Sucul de catina are un gust foarte bun. Faceţi un sirop de catina la care adăugaţi apoi ăla minerală sau plată sau puteţi combina cu alte sucuri de fructe. Se potriveşte bine cu sucurile din fructe de pădure. Siropul de catina e bun şi pentru cei care sunt la cură de slăbire pentru că reduce pofta de mâncare.
Fructe le puteţi consuma şi simplu, zdrobite doar cu furculiţa. Astfel consumate ştiţi sigur că nu se pierd nici una dintre substanţele pe care le conţine catina.
Catina uscată o obţineţi foarte uşor. Puneţi doar cuptorul pe temperatura maximă şi când s-a încins puneţi fructele, după care treptat scădeţi temperatura până la cea mai mică treaptă. Când fructele uscate s-au răcit le măcinaţi fin şi păstraţi pudră într-un borcan bine închis. Pulberea astfel obţinută o puteţi folosi pentru ceaiuri ajuta în creşterea rezistenţei la efort fizic şi intelectual.
Catina uscată o puteţi folosi şi pentru a vă pregăti o cremă sau ulei de corp. Puneţi într-un borcan două linguri de praf de catina şi 100 ml ulei de germeni sau de măsline. Se lasa vreo două zile, amestecând din când în când. Se foloseşte partea de deasupra a amestecului, fie ca atare, fie în amestec cu o cremă oarecare - are efecte regenerante şi de întinerire.
De la catina nu se folosesc doar fructele ci şi mugurii. Se spune că mugurii de catina au efect afrodisiac, stimulează apetitul sexual, combat infertilitatea atât la femei cât şi la bărbaţi, fiind considerate de către cei ştiutori o adevărată viagra naturală românească.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte

bancul_zilei

Doi politisti la biserica; unul dintre ei il intreaba pe preot care avea bratul in ghips:
– Ce ai patit, parinte?
– Nimic fiule, m-am impiedicat de bideu si mi-am rupt mana.
Ies politaii din biserica si primul il intreaba pe al doilea:
– Ce dracu e ala bideu???
– Eu de unde sa stiu, sunt mai bine de zece ani de cand nu am mai fost la biserica!
„Nu aduna bani, adună-te cu oameni buni!” — Nikolai Gogol

Curs valutar
27 aprilie 2017


EUR
EURO = 4.5289 RON

Moneda euro a scăzut


USD
USD = 4.1565 RON

Dolarul american a scăzutGBP
GBP = 5.3615 RON

Lira sterlina a crescut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online