TITLURILE ZILEI:
• Aproape 450 de şoferi au rămas fără permise de conducere şi peste 5.500 au fost amendaţi cu o zi înaintea minivacanţei de 1 Mai    • Trafic aglomerat pe DN 1, la Comarnic, Sinaia, Buşteni şi la ieşirea de pe autostrada A1 în DN7 Piteşti-Râmnicu Vâlcea    • Simona Halep s-a calificat în semifinalele Porsche Tennis Grand Prix    • Risc maxim de avalanşă în Munţii Făgăraş, Bucegi şi Piatra Craiului    • Fotbalul se schimbă. Arbitraj video la Cupa Mondială din Rusia, în 2018    • Alimente care nu sunt chiar atât de sănătoase    • Ce trebuie să faceţi când vă vindeţi maşina    • Pompierii prahoveni au grijă de minivacanţa de 1 Mai    • Contractul pentru construirea podului peste Dunăre, postat în SEAP    • Deplasare a Petrolului 52 la echipa care a pus cele mai mari probleme în tur pe “Ilie Oană”, CS Cornu    • Maxima zilei - 29 aprilie 2017    • Bancul zilei din data de 29 aprilie 2017    • Aproape 450 de şoferi au rămas fără permise de conducere şi peste 5.500 au fost amendaţi cu o zi înaintea minivacanţei de 1 Mai    • Trafic aglomerat pe DN 1, la Comarnic, Sinaia, Buşteni şi la ieşirea de pe autostrada A1 în DN7 Piteşti-Râmnicu Vâlcea    • Simona Halep s-a calificat în semifinalele Porsche Tennis Grand Prix    • Risc maxim de avalanşă în Munţii Făgăraş, Bucegi şi Piatra Craiului    • Fotbalul se schimbă. Arbitraj video la Cupa Mondială din Rusia, în 2018    • Alimente care nu sunt chiar atât de sănătoase    • Ce trebuie să faceţi când vă vindeţi maşina    • Pompierii prahoveni au grijă de minivacanţa de 1 Mai    • Contractul pentru construirea podului peste Dunăre, postat în SEAP    • Deplasare a Petrolului 52 la echipa care a pus cele mai mari probleme în tur pe “Ilie Oană”, CS Cornu    • Maxima zilei - 29 aprilie 2017    • Bancul zilei din data de 29 aprilie 2017    
Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Sâmbătă - 29 aprilie 2017 8:40:28

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


Politică în cătuşe


12 februarie 2014

citeşte totul despre:
prahova,
parcurile,
pasiuni,
premierul,
nesfarsit,
permis,
personal,
vitalitate,
scriitori,
tymbark,
ziaristi,
cosma,
cameronul,
basarabia,
copiirating  rating  rating  rating  rating     (523 vizualizări)

Îl cunosc personal pe Mircea Cosma! Probabil că în zilele astea nu prea e bine să recunoşti aşa ceva... Şi mai mult, îmi place abilitatea omului politic Mircea Cosma şi consider că nu merită un asemenea final de carieră.

Îl cunosc pe preşedintele Cosma de mai bine de zece ani şi pot să spun că este omul politic din Prahova care înţelege cel mai bine dorinţa ziariştilor de a avea stiri. Ştie ce îi interesează pe ziarişti şi furnizează informaţiile fără zgârcenie. Din păcate, acum este subiectul unei ştiri, al stiri negative.

Cu o vitalitate de invidiat pentru vârsta lui, Mircea Cosma a organizat întâlniri cu preşedinţi de stat, cu ambasadori, cu miniştri, cu scriitori. Are două mari pasiuni: Basarabia şi copiii săi. Din păcate, din dorinţa de a-şi creşte copiii lipsiţi de griji şi de probleme, le-a permis prea mult. Le-a permis prieteni dubioşi, le-a dat voie să se învârtă în anturaje ciudate, i-a încurajat să se amestece în afaceri cu oameni de factură proastă, iar dragostea aceasta nemăsurată pentru cei doi copii ai săi poate duce la finalul carierei unui om care iubeşte foarte mult Prahova. Andreea şi Vlad Cosma au fost mereu cunoscuţi drept copiii lui Mircea Cosma. Este cartea lor de vizită...Auzeai pe la colţuri...”e baiatu’ lui Cosma” sau “e fata lu’ Cosma”.

În toamna anului trecut, premierul Victor Ponta, aflat în vizită la câteva obiective economice importante din judeţ, l-a întrebat pe Cosma: „Cum aţi reuşit să atrageţi atâţia investitori mari în Prahova?”. În glasul premierului se simţea o umbră de invidie şi în acelaşi timp de admiraţie pentru omul care a inventat parcurile industriale şi care a demonstrat că pot fi realizate investiţii în infrastructură şi fără prelungirea la nesfârşit a lucrărilor. Şi este de admirat, deoarece Cosma a adus în Prahova Honneywell-ul, Cameronul, Tymbark, P&G-ul, iar astea sunt firmele care îmi vin în minte la prima vedere.

Nu o să spun acum că Mircea Cosma este Alba ca Zăpada, departe de mine gândul ăsta. Mircea Cosma este un politician şcolit în perioada regimului Ceauşescu, un politician care a înţeles rapid regulile jocului politic, un politician care ştie că prietenii îţi sunt aproape când eşti sus şi că te uită când eşti la pământ. A creat politicieni şi a distrus carierele unor alţi politicieni. A nominalizat miniştri, secretari de stat şi parlamentari, a schimbat directori, a creat oameni de afaceri importanţi, nu doar în Prahova. A dus războaie politice, a jucat cărţi mari şi povestea celor care îl întrebau că mai are un singur vis: să vadă gata autostrada Comarnic-Braşov.

Poate că o va vedea finalizată, poate că acuzaţiile procurorilor DNA se vor dovedi a fi neîntemeiate, poate că se va întoarce la CJ şi îşi va finaliza proiectele.

Eu sper ca Mircea Cosma să nu rămână în memoria oamenilor doar prin imaginile din faţa sediului DNA...


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte

bancul_zilei

Maria era mioapa, dar prea vanitoasa ca sa poarte ochelari si in plus foarte hotarata sa se marite.
In cele din urma si-a gasit un sot si a plecat in luna de miere.
Cand Maria s-a intors mama sa a tipat ingrozita cand a vazut-o, s-a repezit spre telefon si a sunat un oftalmolog:
– Doctore, spuse ea gafaind, trebuie sa vii aici neaparat…este o urgenta! Fiica mea, care totdeauna a avut probleme cu ochii dar a refuzat sa poarte ochelari tocmai s-a intors din luna de miere…
– Doamna, o intrerupse doctorul, stapaniti-va va rog…spuneti-i fiicei dv sa ma caute la cabinet. Oricat de rau ar vedea asta nu poate fi considerata cu adevarat o urgenta…
– O, nu, spuse mama…nu intelegeti! Tipul cu care s-a intors fiica mea din luna de miere nu e acelasi cu care a plecat!!!
Viaţa poate fi trăită oriunde. Decorul nu are nicio importanţă, esenţială este intensitatea. — Cezar Petrescu

Curs valutar
28 aprilie 2017


EUR
EURO = 4.5333 RON

Moneda euro a crescut


USD
USD = 4.1453 RON

Dolarul american a scăzutGBP
GBP = 5.3604 RON

Lira sterlina a scazut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online