Legea salarizării unitare a creat discrepanţe între instituţiile din subordinea administraţiilor locale.

În şedinţa Consiliului Local de vineri  s-a produs o nedreptate vizibilă, deranjantă chiar, dar care nu prea poate fi reparată curând

Îi cunosc pe Vlad Mateescu, directorul Filarmonicii, şi pe Mihaela Rus, directoarea Teatrului Toma Caragiu. Am urmărit, de asemenea, activitatea Luminiţei Avram, directoarea Casei de Cultură IL Caragiale Ploieşti.

Sunt oameni care respiră pentru cultură, care trăiesc pentru evenimentele pe care le organizează.

Festivalul de Film, Festivalul de Jazz, Festivalul Nichita Stănescu...sunt doar câteva exemple care au aşezat Ploieştiul pe harta culturală a României.

Adună sponsorizări, sunt mândrii când un nou sponsor se alătură instituţiilor pe care le conduc. Ei nu se laudă cu excursii în străinătate, ci cu premii, cu recunoaşterea activităţii lor.

Şi ce primesc în schimb? Cam aceleaşi salarii ca îngrijitoarele de la Primărie....

Nu vreau să supăr pe nimeni...Am lucrat în administraţia locală. Sunt oameni buni şi oameni care merg la serviciu doar pentru salarii, fără a-şi asuma responsabilităţi, fără a se stresa dacă nu se vede rezultatul muncii, oameni care au învăţat că jobul la stat e cel mai sigur şi nu prea te dă nimeni afară de acolo.

Am plecat când premierul Emil Boc a tăiat salariile funcţionarilor publici. Când am primit 550 de lei într-o lună am început să mă gândesc din nou la mediul privat. Erau salarii prea mici şi oricum simţeam că mă plafonez acolo.

Foarte puţini funcţionari au plecat atunci. Au stat şi au îndurat, fiindu-le teamă de joburile private. Acolo nu te apără nicio lege, eşti la cheremul patronului care te poate concedia oricând vrea.

Au stat şi au răbdat, au înghiţit în sec şi acum au rezultatul: nişte salarii demne de orice mulţinaţională din România. Aştept să văd cum se vor comporta acum funcţionarii publici. Nu de alta, dar când primeşti 9000 de lei nu prea mai merge să spui în faţa Consiliului Local că tu consideri că proiectul de hotărâre nu este legal şi punct....

În acelaşi timp, Vlad şi Mihaela vor organiza, din nou, şi Festivalul de teatru şi pe cel de Jazz.. Pe salarii de aproximativ 3000 de lei. Şi nu se vor plânge pentru că pun pasiune în ceea ce fac.

Pentru că din păcate, la Ploieşti, diferenţa dintre un salariu de 3000 de lei şi unul de 9000 de lei o face pasiunea...şi profesionalismul...