Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Miercuri - 26 aprilie 2017 6:57:48

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


Preţurile maşinilor şi cel al benzinei scad de la 1 ianuarie 2016


27 iunie 2015

citeşte totul despre:
carburantilor,
automobilisti,
autovehiculelor,
codul,
cresterea,
fiscala,
piata,
produselor,
relevante,
trecuti,
profit,
monitorul,
investitiile,
guvernului,
eliminatarating     (44 vizualizări)

Camera Deputaţilor a aprobat pe articole noul Cod Fiscal. De la 1 ianuarie 2016 va fi redus TVA-ul de la 24 la 19 procente, iar acciza pentru carburanţi de 7 eurocenţi pe litru va fi eliminată.Codul Fiscal 2016 a fost adoptat de Camera Deputaţilor şi va intra în vigoare de la 1 ianuarie, după ce Preşedintele va promulga legea şi aceasta va fi publicată în Monitorul Oficial. Principalele modificări relevante pentru automobilişti sunt reducerea TVA de la 24 la 19% şi eliminarea accizei la carburanţi de 7 eurocenţi pe litru. Reprezentanţii Guvernului spun că măsurile vor avea efecte bune în economie şi vor sprijini investiţiile şi consumul. Noul Cod Fiscal şi de procedură fiscală prevede şi majorarea taxelor locale, deci anumite impozite ar putea să crească.

Reducerea TVA cu cinci procente va duce la ieftinirea tuturor produselor de pe piaţă, inclusiv a autovehiculelor. FMI şi Comisia Europeană nu sunt de acord cu reducerea TVA-ului, pentru că aceasta va crea coluri de venituri la bugetul statului, ceea ce va aduce un deficit bugetar de 3.5 procente, peste normele convenite cu finanţatorii străini. Pe de altă parte, analiştii economici afirmă că economia funcţionează diferit şi că diferenţa va fi compensată prin încasări mai mari din impozitul pe profit şi din creşterea volumelor de vânzări.

Acciza de 7 eurocenţi pentru fiecare litru de carburant, programată să fie eliminată de la 1 ianuarie 2016, ar trebui să ducă la reducerea preţurilor carburanţilor. Rămâne de văzut dacă lanţurile de staţii de alimentare cu carburanţi din toată ţara vor modifica preţurile în consecinţă sau dacă vor face noi scumpiri odată cu anul nou, aşa cum ne-au obişnuit în anii trecuţi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte

bancul_zilei

Spune-mi draguto…ce inseamna sex?
– Sex este cand te fardezi putin, intri la bar, faci ochi dulci unui tanar, el te invita la cateva paharele, te culci cu el, si el iti lasa pe masa ceva bani…..
– Si ce inseamna sex bun?
– Sex bun este cand te fardezi putin, intri la bar, faci ochi dulci unui tanar ,el te invita la cateva paharele, te culci cu el, si el iti lasa o multime de bani pe masa….
– Si ce inseamna dragoste?
– Ah, dragostea este o inventie evreiasca ca sa nu-ti plateasca!
„Vor exista mereu oameni care te vor răni, aşa că trebuie să ai grijă în cine ai încredere a doua oară.” — Gabriel Garcia Marquez

Curs valutar
25 aprilie 2017


EUR
EURO = 4.525 RON

Moneda euro a scăzut


USD
USD = 4.1556 RON

Dolarul american a scăzutGBP
GBP = 5.3254 RON

Lira sterlina a scazut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online