Una dintre cele mai vehiculate întrebări în lumea jucătorilor este aceea care se leagă de buget, o întrebare cât se poate de pertinentă de altfel. Cât de mulţi bani să iei deci la tine într-o incursiune la un cazino? Pentru a face acest lucru va trebui să iei în calcul mai multe aspecte, pe care le vom detalia pentru tine în rândurile următoare şi pe care va trebui măcar să încerci să le aplici.

Cât de mult îţi permiţi să pierzi

Unul dintre cazinourile online populare este fără îndoială Mr Bit, un cazino unde ai la dispoziţie o mulţime de jocuri. Dar şi aici, ca de altfel şi la un cazino fizic, va trebui să îţi întocmeşti un buget de joc care să se muleze pe resursele tale financiare. Primul lucru la care te gândeşti este să îţi stabileşti o limită de pierdere, limită care să nu îţi afecteze viaţa de zi cu zi. Deplasarea la un cazino fizic ridica însă costuri suplimentare pe care nu le ai în mediul online, va trebui să te gândeşti la transport, dar şi la partea de ospitalitate.

O să vrei gustări, băuturi şi mai apoi te vei gândi la joc. Cu alte cuvinte, va trebui să incluzi în bugetul de joc toate aceste dorinţe şi să ajungi la o cifră clară. Ţelul tău primordial va fi acela de a te juca în fond, deci redu celelalte cheltuieli la minimum. Odată ce te-ai hotărât că jocul este activitatea principală pe care te vei axa, banii pe care îi vei aloca jocului trebuie să se încadreze în posibilităţile tale. Ideea generală este să nu cheltui mai mult decât îţi permiţi şi va trebui să te conformezi acesteia.

Ia în considerare cât de mult vei juca



Un aspect pe care jucătorii nu îl iau mai deloc în considerare este cel care ţine de alocarea resursei de timp. Alături de construirea unui buget fezabil de joc, va trebui să îţi propui şi să respecţi o limită de timp pe care o vei acorda jocului într-un cazino. De cele mai multe ori timpul îţi este prieten dar în egală măsură îţi poate deveni şi duşman. Dacă te încadrezi în timpul alocat jocului şi mai obţii şi un avantaj bănesc, atunci timpul este prietenul tău. Dacă însă abuzezi de el, îţi poate deveni duşman şi te poate duce la un faliment nedorit.

Ca să îl ai întotdeauna de partea ta, stabileşte încă de la început reperele de timp pe care le aloci jocului şi ia cu tine un device care să-ţi arate timpul acordat jocului. Poate să fie ceasul de la mână sau chiar telefonul personal, însă nu le lua doar de decor, consultă-le periodic.

Ia în considerare ce jocuri vei alege

Nu este greu să îţi imaginezi că într-un cazino vei întâlni o ofertă generoasă de jocuri de noroc. Vei găsi păcănele, jocuri de masă sau sisteme loteristice sau de bingo. Nu ai timp să le studiezi pe toate la faţa locului, pentru simplul fapt că vei pierde timp preţios. Tocmai de aceea este bine că încă de la plecare să îţi faci o strategie asupra jocurilor pe care le vei aborda în cazino. Dacă eşti fan sloturi, acestea te vor aştepta încă de la intrare, fiind foarte uşor de identificat.

Jocurile de masă sunt şi ele prezente în sală, singurul lucru fiind identificarea unei mese care să te primească la joc. Şi dacă jocurile de loto sau bingo sunt pasiunea ta, le vei identifica şi pe ele la fel de rapid. Ideea de bază atunci când alegi anumite jocuri este aceea că ele să se plieze pe bugetul tău de joc cât şi pe timpul pe care ţi l-ai propus jocului. Dacă vrei sloturi, îl alegi pe cel care are tema preferată şi dai start joc.

Dacă jocul de ruletă este aria ta de expertiză, atunci va trebui să alegi masa de ruletă cu cea mai mică margine de casă şi să începi să pariezi. Iar dacă jocurile de cărţi te interesează, atunci vei lua loc la o masă de poker sau la una de blackjack.

Nu în ultimul rând va trebui să corelezi jocurile alese cu mizele care se practică în cazino. Nu te vei aşeza la cea mai scumpă masă de poker, pentru că ai la dispoziţie fonduri fixe în care va trebui să te încadrezi. Alege întotdeauna jocul care îţi oferă o miză permisibilă şi care să nu te scoată de la masa de joc de la primele mâini. În fond, vrei o experienţă de joc memorabilă şi acest lucru nu se va obţine niciodată într-un timp foarte scurt.

Joacă responsabil



Noţiunea de joc responsabil nu trebuie privită cu superficialitate. Majoritatea jucătorilor se gândesc că acest lucru se poate întâmpla oricui altcineva, mai puţin lor. Este profund greşit, dependenţa nu alege un anumit profil de jucător, se „adresează” tuturor. Tocmai de aceea un joc responsabil este de departe maniera pe care trebuie să o adopţi atunci când decizi să joci. În această denumire formală se regăsesc şi sfaturile de mai sus, pe care va trebui să le aplici de fiecare dată.

Numai că un joc responsabil nu se poate face la întâmplare, alegând să aplici câteva reguli şi să încalci altele. Este dacă vrei un conglomerat de idei care se transformă în sfaturi pe care va trebui să le incluzi în strategia finală de joc. Îşi găseşte aici loc formarea corectă a bugetului de joc, stabilirea unui timp optim pe care îl vei aloca jocului dar şi jocurile pe care le vei alege. Dacă vei reuşi să le aduci pe toate acestea împreună, într-adevăr eşti un jucător cu experienţă şi practici un joc responsabil.

Concluzie

Jocurile de noroc necesită fără îndoială un buget de joc cu ajutorul căruia să îţi poţi testa norocul. Formează-l cât mai corect cu putinţă şi coroborează-l cu timpul alocat jocului. Este posibil să nu obţii câştigurile pe care ţi le-ai dorit, dar vei avea parte de o experienţă de joc pe care nu o vei uita prea curând.