Italia a anunţat vineri că a blocat provizoriu accesul la TikTok utilizatorilor a căror vârstă nu este garantată, o măsură luată de urgenţă după moartea unei fetiţe care participa la o provocare numită „jocul cu eşarfa” de pe reţeaua socială, notează AFP, citată de Agerpres.

Autoritatea pentru protecţia datelor personale a indicat într-un comunicat că „blocarea reţelei sociale” chineze are efect imediat şi este valabilă până la 15 februarie.

Aceasta înseamnă concret că TikTok are interdicţia de a exploata „datele utilizatorilor a căror vârstă nu a fost stabilită cu siguranţă absolută”, a detaliat autoritatea de reglementare într-un comunicat.

Această decizie intervine la câteva ore după anunţul morţii la Palermo (Sicilia, în sudul Italiei) a unei fetiţe de 10 ani în timp ce participa la o provocare numită „jocul cu eşarfa” de pe reţeaua socială TikTok filmându-se cu telefonul mobil.

Înscrierea acesteia pe reţeaua socială chineză, foarte populară printre adolescenţi, „nu a fost refuzată de firma proprietară” în pofida vârstei fetiţei, sub minimul de 13 ani prevăzut de TikTok, a subliniat autoritatea italiană de protecţie a datelor.