O echipă de cercetători de la Universitatea Michigan şi de la Cornell spun că au proiectat un material care ar putea rezolva cea mai importantă problemă a gadgeturilor de astăzi. Materialul „Multiferroic magnetoelectric” ar putea reprezenta o revoluţie în industria bateriilor pentru gadgeturi.

Potrivit cercetătorilor, acest material le-ar permite laptopurilor, tabletelor sau smartphone-urilor să funcţioneze folosind doar câteva impulsuri de electricitate, în loc să folosească un flux constant, cum este în prezent.

Cu ajutorul acestui material, gadgeturile ar avea nevoie de până la 100 de ori mai puţină energie pentru a funcţiona, potrivit nature.com.

Smartphone-urile lansate în ultimii ani nu au mai venit cu schimbări importante în ceea ce priveşte tehnologia. Au fost îmbunătăţite ecranele, camerele foto şi au primit procesoare mai puternice. Tehnologiile cu adevărat revoluţionare sunt greu de implementat din cauza faptului că actualele baterii nu au capacitate de a le susţine.

Zilele trecute, o altă echipă de cercetători, formată din specialişti de la Universitatea Washington din Seatle, a prezentat un telefon care ar putea funcţiona fără a avea o baterie conectată.

Cercetătorii au reuşit să facă un telefon să funcţioneze folosind „energia ambientală”. Au fost reconfigurate toate componentele, astfel încât să aibă nevoie de cât mai puţină energie.

Însă vorbim despre un telefon care are deocamdată doar butoane şi o lumină LED şi poate face exclusiv doar apeluri telefonice. Cercetătorii americani au spus că lucrează la un nou prototip care ar putea avea un ecran cu E-Ink, cum sunt cele de pe e-readere.