La 17 ani distanţă de când a fost lansat iniţial, celebrul telefon Nokia 3310 ar putea să revină pe piaţă, cu aceleaşi caracteristici care au impresionat de prima oară.

Ceea ce părea o glumă, are şanse reale să devină realitate, dacă îi dăm crezare lui Evan Blass, unul dintre jurnaliştii americani care reuşeşte de multe ori să intre în posesia unor informaţii secrete din interiorul companiilor producătoare de gadgeturi.

Dacă informaţia vehiculată de Evan Blass se adevereşte, HDM Global, compania care a cumpărat brandul Nokia de la Microsoft, urmează să prezinte o “reîncarnare” a unuia dintre cele mai populare telefoane din toate timpurile, Nokia 3310.

Acesta ar urma să fie prezentat alături de alte modele noi şi să coste 59 de euro. Nu este clar în acest moment în ce măsură noua versiune se va asemăna cu originalul în ceea ce priveşte designul şi dotările tehnice.

Se pare că cei de la HDM îl vor promova drept un telefon rezistent care oferă o autonomie foarte mare (ceea ce era şi modelul iniţial) şi va targeta nişa celor care au nevoie de o alternativă la smartphone-urile actuale.

HDM Global a anunţat o conferinţă de presă pentru 26 februarie la Mobile World Congress. Dacă într-adevăr compania finlandeză va lansa o nouă versiune a Nokia 3310, acest eveniment va avea loc atunci.