Când îţi pui telefonul pe masă, să zicem, când iei prânzul cu prietenii tăi, îl aşezi ecranul cu faţa în sus sau în jos? Alegerea pe care o faci spune multe lucruri despre tine, astfel că este mai bine să îţi ţii telefonul cu faţa în jos după folosire. Iată de ce!

 

Există două categorii principale de oameni din acest punct de vedere: cei care pun telefonul cu faţa în sus şi oamenii care pun dispozitivul cu ecranul în jos.  Oamenii cu ecranul cu faţa în sus îşi permit, mai mult decât cei cu ecranul cu faţa în jos, să fie întrerupţi de un apel, mesaj text sau nevoia bruscă de a verifica vremea sau bursa.

 

Atunci când eşti cu cunoştinţe care nu sunt deosebit de interesante, este aproape instinctiv să începi să te joci pe telefon sau să faci diferite activităţi care să îţi ia atenţia de la persoanele cu care eşti. Atât producătorii de telefoane mobile cât şi dezvoltatorii de aplicaţii sunt conştienţi de faptul că unele persoane preferă să îşi ţină telefonul cu faţa în jos atunci când nu doresc sa fie deranjaţi.

 

Motivele pentru care să ţii telefonul cu faţa în jos

Astfel, au fost dezvoltate soluţii de tip software care dezactiveză anumite funcţii ale telefonului atunci când acesta este aşezat cu faţa în jos. Plasarea telefonului cu ecranul în jos are nenumărate benficii. În primul rând, vei salva mult mai multă energie a bateriei dacă vei ţine telefonul aşa.

 

Notificările, mesajele sau apelurile telefonice consumă bateria dispozitivului tău. Însă, atunci când îl plasezi aşa, toate acestea sunt dezactivate. Astfel, în cazul în care vei primi notificări sau apeluri, display-ul telefonului va rămâne stins. Însă, plasarea telefonului aşa, are şi părţi mai puţin plăcute.

 

Astfel, dacă vei lăsa telefonul cu ecranul în jos, acesta din urmă se va murdări mai repede. Dacă eşti obişnuit să îţi laşi asa telefonul, indicat este să îl cureţi frecvent deoarece, în timp, acumulează mulţi microbi şi bacterii care pot fi periculoase pentru tine. În momentul în care îl vei lipi de obraz şi ureche, nu vei face nimic altceva decât să transferi toate acele bacterii pe faţa ta şi să te expui anumitor afecţiuni dermatologice.

 

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro