Routerele wireless şi WiFi-ul în general sunt dispozitive necesare în zilele noastre, însă impactul asupra sănătăţii este semnificativ- scrie playtech.ro.

Au existat multe studii în trecut ce sugerează impactul negativ pe care îl are un dispozitiv WiFi asupra organismelor vii.

Cele mai noi rezultate vin de la un grup de elevi de liceu din Suedia care au realizat un experiment interesant. Aceştia au ajuns la concluzia că dormitul lângă telefoanele mobile ar putea duce la o lipsă de concentrare în ziua următoare. Intrigaţi, studenţii au cerut să studieze efectul radiaţiei dispozitivelor WiFi, însă şcoala nu a avut resursele necesare.

În loc să renunţe, cei cinci studenţi au optat să testeze această teorie pe un router care oferă un nivel de radiaţii comparabil cu cel al unui smartphone. Aceştia au amplasat şase tăvi cu seminţe de creson, o plantă ce creşte în grădină sau pe apă, într-o cameră cu două routere WiFi. Acelaşi număr de seminţe a fost pus într-o cameră fără router WiFi. În timpul următoarelor 12 zile, studenţii au studiat fenomenul şi rata de creştere a plantelor. Seminţele din camere fară routere au înflorit şi au crescut normal, în timp ce cele din camera routerelor erau fie moarte, fie nu au crescut deloc. Studenţii au primit aprecierile binemeritate din partea profesorilor, iar o profesoara din Suedia, de la institutul Karolinska, doreşte să realizeze în viitorul apropiat acelaşi experiment, cu router Wi-Fi, într-un mediu mult mai precis.

Aceste lucruri simple ar trebui să ne facă să ne gândim atunci când ne culcăm cu toate dispozitivele electronice lângă noi şi probabil să ne ajute să conştientizăm importanţa unui ceas deşteptător în locul smartphone-ului, pe noptieră.