Sloturile reprezintă o industrie în sine, formând cea mai importantă secţiune din orice cazinou online. În prezent, poţi avea acces la orice oră, de oriunde te-ai afla, la mii de păcănele, printr-o simplă atingere a ecranului telefonului. Este un stadiu la care s-a ajuns datorită progresului tehnologic, dar şi inovaţiilor aduse de producătorii jocuri, de la an la an.
Între primul aparat de păcănele şi cele de astăzi sunt diferenţe foarte mari. De exemplu, primul slot avea o singură combinaţie de câştig, în timp ce sloturile moderne au sute de mii de combinaţii posibile. Dar chiar, ştii când au apărut păcănelele şi cine le-a inventat? Este o istorie interesantă.
Totul a început la finalul secolului al XIX-lea
Trebuie spus că jocurile de noroc i-au fascinat pe oameni încă din antichitate. Se spune că Marele Zid Chinezesc, una dintre cele şapte minuni ale lumii, a fost construit din banii strânşi de împărat prin vânzarea biletelor pentru un joc de loterie. De asemenea, jocurile de cărţi sau de zaruri (confecţionate din oase) sunt atestate din cele mai vechi timpuri.
În ceea ce priveşte păcănelele, este evident că au fost inventate mai recent în raport cu perioada de dinainte de Hristos, întrucât un asemenea aparat nu a putut să apară decât după mai multe inovaţii în domeniul mecanicii. Se consideră că primul joc de sloturi care semăna (cât de cât) cu aparatele din ziua de astăzi a fost lansat pe piaţă la finalul secolului al XIX-lea, de compania „Sittman and Pitt” din New York. Rolele erau acţionate de o manetă, iar simbolurile erau reprezentate de fructe.
Unii dintre cei care au studiat presa vremii au ajuns la concluzia că inginerii de la „Sittman and Pitt” s-au inspirat din invenţia lui Charles Fey, care, în 1898, a montat în service-ul său auto un aparat cu trei role şi o linie pe care l-a numit „Liberty Bell”. Simbolurile care se puteau opri pe role erau, în ordinea descrescătoare a valorii: clopotul libertăţii, inima roşie şi inima neagră, diamantul, sabia, potcoava, steaua (asociată cu două potcoave). Fey nu şi-a patentat invenţia, astfel că mulţi au preluat-o şi, beneficiind de posibilităţi superioare, au dezvoltat-o. Pe de altă parte, sunt şi istorici care susţin că Fey este cel care a preluat o invenţie a companiei „Sittman and Pitt”. Este o dispută de tipul „oul sau găina”.
De la sloturile mecanice la cele electrice
La începutul secolului al XX-lea, jocurile de noroc au fost interzise în unele ţări. Totuşi, chiar dacă şi păcănelele deveniseră ilegale, producţia aparatelor Liberty Bell a continuat, intrând sub „imperiul” fructelor. Şi în prezent, printre cele mai populare sloturi sunt cele cu fructe şi cu şeptari.
Anul 1907 este de referinţă în istoria păcănelelor, pentru că producătorul Herbert Mills a lansat un nou aparat, denumit Operator Bell, care avea pe role simbolul „BAR” (prezent în foarte multe jocuri moderne). Acesta a fost comandat la scară largă şi, în câteva luni, putea fi găsit numeroase baruri, săli de bowling, magazine, saloane, tutungerii şi magazine mici, în care abia dacă aveau loc trei-patru persoane în acelaşi timp.
De la acel punct, dezvoltarea a fost un proces firesc, producătorii întrecându-se în elemente de design şi în mecanisme de câştig. Deocamdată, vorbim numai de aparate mecanice, pe arcuri declanşate de o manetă. Abia în anul a fost lansat primul aparat electromecanic, de către „Bally Systems”. Slotul a fost „Money Honey” („Mierea banilor”), iar mânerul nu mai acţiona un arc, ci funcţiona ca un fel de întrerupător pentru un circuit electric. De asemenea, acest aparat a fost primul care oferea un câştig echivalent cu 500 monede.
Sloturile video au apărut în Las Vegas
Fortune Coin, o companie din Las Vegas, a lansat primul video slot în 1976. Aparatul avea un monitor de 47,5 centimetri şi a fost montat pentru prima oară în Las Vegas Hilton Hotel. „Păcăneaua” revoluţionară a devenit rapid o atracţie pentru pasionaţi de jocuri de noroc din toată lumea, dar din această categorie făceau şi indivizi puşi pe trişat, care au găsit modalităţi să manipuleze rezultatul jocului. Treptat, compania a introdus setări de siguranţă şi a obţinut licenţa de la Nevada State Gaming Commission. Doi ani mai târziu, după ce IGT a cumpărat Fortune Coin, a început dezvoltarea la scară industrială a video sloturilor.
În 1996, WMS Industries Inc. a lansat “Reel ‘Em”, un slot care acorda runde bonus. Treptat, au fost introduse tot felul de alte funcţii speciale, iar păcănelele au devenit cel mai important segment din industria de gambling. Tendinţa a atins punctul culminant o dată cu dezvoltarea cazinourilor online, iar investiţiile în noi tehnologii au fost tot mai mari. Astfel, s-a ajuns la mecanismele cu sute de linii de plată şi la elemente grafice care rivalizează cu cele din desenele animate.
Contează mult şi promovarea făcută de operatorii de jocuri de noroc. Cele mai multe dintre ofertele promoţionale au în prim plan păcănelele. Un exemplu ar fi MrBit Casino no deposit, care propune inclusiv oferte online fără depunere, pentru ca jucătorii să poată experimenta câte ceva dintre cele peste 1700 de sloturi din ofertă.
Ştii când au apărut păcănelele şi cine le-a inventat? Află istoria sloturilor
6 aprilie 2022

Din aceeaşi categorie:
Alta Vista nu mai e!
(9 iulie 2013)
182 vizualizări
NASA contrazice un nou studiu despre misterioasa planetă Nibiru
(12 aprilie 2016)
835 vizualizări
Noul troian Triada atacă dispozitivele cu Android 4.4.4 sau cu variante anterioare
(8 martie 2016)
223 vizualizări
Ai QuickTime pentru Windows pe calculator? Dezinstalează-l repede!
(18 aprilie 2016)
236 vizualizări
Un tânăr din Brazilia este noul deţinător al recordului pentru cel mai rapid mesaj scris pe telefonul mobil
(16 mai 2014)
85 vizualizări
Cum foloseşti Instagram pe web cu aceeaşi interfaţă de pe mobil
(18 iunie 2018)
874 vizualizări
Telefoanele care emit cele mai multe radiaţii în 2019
(12 februarie 2019)
179 vizualizări
Topul celor mai descărcate aplicaţii smartphone
(4 februarie 2017)
199 vizualizări
Cel mai puternic smartphone românesc
(1 martie 2014)
149 vizualizări
Românii, victime sigure ale hackerilor. Până şi antiviruşii fură date din calculator
(1 noiembrie 2019)
45 vizualizări
Se stabilizează piaţa PC
(12 octombrie 2014)
52 vizualizări
Microsoft va vinde cărţi electronice în Windows 10
(1 februarie 2017)
85 vizualizări
Provocarea unui nou joc: Assassins Creed IV
(28 septembrie 2013)
85 vizualizări
Se strică telefonul dacă-l uiţi mereu la încărcat?
(13 mai 2015)
59 vizualizări
48 de site-uri de jocuri de noroc au fost blocate
(1 august 2015)
318 vizualizări
Samsung Galaxy S5 Zoom
(26 martie 2014)
123 vizualizări
Hackeri simpatizanţi ai Statului Islamic au atacat Centrul de Comandă al armatei SUA
(13 ianuarie 2015)
65 vizualizări
.jpg?width=60&height=60&cropratio=1:1&image=/images/stories/fructe(1).jpg)
Fructele cu cele mai puține calorii. Drept urmare, consumul lor poate reduce

Să începem direct: dacă ai deschis articolul ăsta, probabil vrei să afli cum
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole