Compania braşoveană Allview şi-a diversificat considerabil oferta pe piaţa telefoanelor mobile în ultimii ani.

Modelul X3 Soul Style  costă în jur de 1.100 de lei ceea ce îl face să fie un telefon mid-range din punctul de vedere al preţului.

Allview X3 Soul Style utilizează chipset-ul MediaTek MT6753, alcătuit dintr-un procesor Octo-core Cortex-A53 de 1.3 GHz şi o placă grafică Mali T720.

Este dotat cu 3GB memoria RAM, 32GB memorie şi posibilitate de a extinde stocarea cu până la 128 GB în mod single SIM.

Este un smartphone dual SIM şi dispune de modul LTE Cat 4. Telefonul poate fi utilizat în modul single SIM ceea ce permite utilizatorului să folosească slotul pentru cel de-al doilea SIM pentru a monta un card micro SD.

Display-ul de 5.5 inchi al lui X3 Soul Style utilizează un panou IPS FullHD.

Camera principala al lui X3 Soul Style are 13MP şi include un senzor Sony IMX258. De asemenea, Allview X3 Soul Style are o camera frontală de 8MP iar telefonul rulează cea mai recentă versiune de Android, 6.0 Marshmallow.

Display-ul se descurcă fără probleme în orice condiţii de iluminare şi are un contrast uriaş de peste 1800 la 1. Panoul IPS de pe X3 Soul Style este unul dintre cele mai reuşite modele produse de compania românească până în prezent.

Allview X3 Soul Style rulează ultima versiune a sistemului de operare Android 6.0. Din punctul de vedere al camerei foto este deosebit de greu să fii obiectiv după ce ai testat cele mai performante telefoane de pe piaţă şi ştii ce poate să facă industria. Însă, dacă ne aducem aminte că vorbim despre un telefon care costă puţin peste 1.000 de lei, nu putem decât să lăudăm performanţele camerei lui X3 Soul Style. Aplicaţia de cameră se deschide suficient de rapid, autofocusul merge aproape instantaneu iar rezultatele sunt cât se poate de OK: culori vii, imagini conturate, un dynamic range decent. În mod evident telefonul se chinuie puţin în condiţii de luminozitate mai slabă însă asta nu ne surprinde.

Şi camera frontală produce un set de rezultate foarte decente aşa că puteţi fără probleme să folosiţi acest telefon pentru selfie-uri, poze cu mâncare sau fotografii de vacanţă.

Autonomica bateriei este bună: peste 20 de ore de funcţionare în condiţii de utilizare intensă, cu wireless pornit, cu luminozitatea aproape de maxim, redând clipuri video, jucând numeroase jocuri şi realizând fotografii şi clipuri video.

Digi 24