Reţeaua de socializare Facebook îi va avertiza pe utilizatorii săi ale căror conturi sunt accesate în mod ilegal de autorităţile şi guvernele unor ţări, informează independent.co.uk.

Reţeaua de socializare va monitoriza orice activitate suplimentară considerată "suspectă" ce vizează conturile utilizatorilor săi şi va transmite acestor persoane un mesaj de avertizare dacă va constata o astfel de activitate. Facebook îi va încuraja pe utilizatori nu doar să îşi schimbe parolele, ci şi să îşi "reconstruiască sau să înlocuiască" sistemele de operare ale computerelor lor, deoarece acestea vor fi cel mai probabil compromise.

Dacă Facebook detectează o activitate în urma căreia contul unui utilizator a fost "compromis de un atac suspectat că a fost comis în numele unui stat", reţeaua de socializare va publica o notificare în partea de sus a paginii sale principale. Mesajul de avertizare - "Please Secure Your Account Now" ("Vă rugăm să vă securizaţi contul acum") - oferă utilizatorului respectiv o explicaţie asupra faptelor care s-au produs şi îi recomandă acestuia să îşi activeze setările de siguranţă în momentul conectării pe site ("login approvals").

"Login approvals" expediază un mesaj pe telefonul mobil al utilizatorului atunci când cineva încearcă să se conecteze la acel cont folosind un alt dispozitiv. Mesajul respectiv include un cod care va trebui introdus apoi în Facebook, iar acest lucru înseamnă că piraţii cibernetici vor trebui să obţină un acces fizic la acel telefon pentru a putea să acceseze acel cont.

Mediafax