BenQ a lansat primul monitor de gaming cu tehnologie FreeSync din portofoliul companiei, XL2730Z, în cadrul East European Comic Con 2015. De asemenea, BenQ anunţă parteneriatul strategic la nivel regional cu Electronic Sports League (ESL), compania devenind astfel partenerul ESL pentru toate competiţiile de gaming organizate în Sud – Estul Europei, inclusiv pentru Campionatul South East Europe, sezonul I, ale cărui finale s-au disputat la Comic Con.

Experienţa de joc este acum mai realistă ca niciodată mulţumită rezoluţiei QHD (2560x1440p), ceea ce înseamnă că vei putea vedea cu până la 77% mai multe detalii pe ecranul generos, de 27 de inci, faţă de rezoluţia Full HD. Rata de refresh de 144Hz, împreună cu timpul de răspuns mic – 1ms GTG, transformă monitorul XL2730Z în arma supremă pentru competiţiile de gaming. Funcţia Motion Blur Reduction, lăudată de jucătorii profesionişti, îţi permite îmbunătăţirea timpului de reacţie, în special în cazul jocurilor FPS, unde fiecare milisecundă contează.

În plus, datorită tehnologiei VESA DisplayPort Adaptive-Sync, te vei putea bucura de o imagine super fluidă, fără întreruperi sau cadre îngheţate prin sincronizarea ratei de refresh a monitorului cu cea a plăcilor video AMD Radeon compatibile FreeSync. Astfel, în timpul rulării jocurilor, latenţa şi defectele vizuale vor fi reduse semnificativ, fără diminuarea performanţei procesorului grafic.

Precizia controlului

Noul vârf de gamă XL2730Z îţi oferă o manevrabilitate fără precedent pentru adaptarea oricărui joc la preferinţele tale. Acum vei observa chiar şi inamicii ascunşi în colţurile întunecate ale hărţii mulţumită funcţiei Black eQualizer, ce iluminează zonele obscure, fără supra-expunerea celor luminate, totul pentru a păstra detaliile vitale, care să-ţi permită o reacţie rapidă. Chiar şi intensitatea culorilor poate fi modificată – XL2730Z permite ajustarea acestora pe 20 de niveluri, redând astfel culorile care îndeplinesc cerinţele şi preferinţele specifice de vizualizare pentru toate tipurile de jocuri.

Prin funcţia Display Mode, diagonala display-ului poate fi ajustată de la 17″ până la 24″ W (16:9), opţiune utilă mai ales în turneele de gaming care impun condiţii speciale, iar cu opţiunea Smart Scaling se poate personaliza dimensiunea imaginii.

Pentru a satisface fiecare cerinţă a gamerilor, BenQ XL2730Z este dotat cu o scală de ajustare cu 14 niveluri de înălţime, dar şi cu scale reglabile pentru înclinare şi pivotare, astfel încât jucătorii să poată reproduce reglajul precis al monitorului până la cel mai mic detaliu, de fiecare dată. În plus, pentru obţinerea unui avantaj considerabil în faţa oponenţilor, opţiunea Game Mode Loader oferă posibilitatea încărcării unor setări de display special create şi utilizate de gamerii profesionişti pentru cele mai aclamate jocuri ale momentului.

Experienţă captivantă

BenQ XL2730Z dispune de cele mai intuitive moduri de schimbare a setărilor de display, astfel încât experienţa de gaming să fie în totalitate personalizabilă. Display Pilot oferă cea mai simplă metodă de realizare a ajustărilor direct pe ecran, în timp ce funcţia Auto Game Mode detectează tipul de joc afişat şi poate reconfigura automat setările de culoare. De asemenea, opţiunea Game Mode to Go permite jucătorilor să salveze modurile de joc pe o unitate flash USB sau prin intermediul unei soluţii de cloud, totul pentru a transfera mai uşor setările preferate pe o altă unitate de gaming. În plus, telecomanda S Switch oferă posibilitatea de a naviga rapid prin modurile de joc şi meniul monitorului.

Tehnologia Eye-care pentru jocuri: sesiuni de gaming mai lungi

Protecţia ochilor, una dintre preocupările principale ale BenQ în ultimii ani, stă la baza modelului XL2730Z. Monitorul profesional de gaming include tehnologia unică BenQ Low Blue Light de reducere a spectrului de lumină albastră, cauza principală a oboselii ochilor, durerilor de cap şi tulburărilor de somn, pentru care mulţi dintre jucătorii profesionişti folosesc ochelari speciali de protecţie. În plus, tehnologia Flicker-free elimină pâlpâitul la toate nivelurile de luminozitate, crescând performanţa jucătorilor prin confort vizual extrem, chiar şi după sesiuni prelungite de gaming.

 Noul monitor de gaming este disponibil la un preţ special de lansare de 2.699 de lei la partenerii online selectaţi (CEL, eMAG, evoMAG,  MediaDOT, PC Garage), ofertă valabilă în limita stocului disponibil şi care poate fi accesată aici: http://benq.minisite.ro/. Ulterior, monitorul va fi disponibil prin partenerii BenQ în România la un preţ recomandat de raft de 3.489 de lei.